Yakıt hücresi teknolojileri odak teknoloji ağı (otağ) lansmanı gerçekleştirildi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Yakıt hücresi teknolojileri odak teknoloji ağı (otağ) lansmanı gerçekleştirildi

Yakıt hücresi teknolojileri odak teknoloji ağı (otağ) lansmanı gerçekleştirildi
Yayınlama: 10 Mayıs 2023 Çarşamba - 1.834
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından, savunma sanayii teknolojilerindeki dönüşümün yönetilmesi, teknoloji kazanımı çalışmalarının bütüncül bir yaklaşımla planlanması, takip edilmesi ve desteklenmesini hedefleyen Odak Teknoloji Ağı (OTAĞ) Toplantısı, Yakıt Hücresi Teknolojileri alanında düzenlendi.

SSB Nuri Demirağ Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Yakıt Hücresi Teknolojileri alanında tecrübe ve bilgi birikimine sahip 8 kurum ve kuruluş, 26 firma ve 16 üniversiteden toplam 100’ü aşkın temsilci iştirâk etti.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde, ülkemize Yakıt Hücresi Teknolojileri alanında ARGE yeteneği kazandırılması, Yakıt Hücresi kapsamında ülkemizde çalışılması gereken öncelikli konuların tespit edilmesi ve bu konuların çalışılması için üniversite/sanayi işbirliğinin artırılması amaçlarıyla yürütülecek OTAĞ faaliyetinde, “Yakıt Hücresi Modül/Yığın Geliştirme”, “Depolama ve Besleme Sistemleri” ve “Yakıt Hücresi Sistem Bileşenleri” Odak Çalışma Grupları oluşturuldu.

Yakıt Hücresi Teknolojileri OTAĞ faaliyetlerinin yaklaşık bir yıl boyunca devam etmesi planlanmakta olup; yürütülecek çalışmalar sonucunda, Yakıt Hücresi Teknolojileri Yol Haritası’nın hazırlanması hedefleniyor.

Yakıt Hücresi OTAĞ çalışmasında Odak Gruplarda yer almak isteyenler 16 Mayıs 2023 tarihine kadar https://arge.ssb.gov.tr/HaberDuyuru/Sayfalar/default.aspx?q=4661 adresindeki bilgiler üzerinden iletişime geçebilirler.

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024