Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli

Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli
Yayınlama: 9 Mayıs 2023 Salı - 1.827
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, canlı yayında soruları yanıtladı. İstanbul'da depremle mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu söyleyen Kurum, "TOKİ en geç 2 yıl içeresinde inşa sürecini yürütecek ve vatandaşımız oluşan maliyetin yarısını ödeyecek yarısını da devletimiz karşılayacak." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, canlı yayında TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses'in sorularını cevapladı. Bakan Kurum, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından felaketlerin önüne geçilebilmesi için 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla büyük bir dönüşümün başlatıldığını belirtti.

İstanbul'da depremle mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu söyleyen Kurum, "TOKİ en geç 2 yıl içeresinde inşa sürecini yürütecek ve vatandaşımız oluşan maliyetin yarısını ödeyecek yarısını da devletimiz karşılayacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Yarısı Bizden" kampanyası

Yarısı Bizden kampanyasına ilişkin bir soru üzerine Bakan Kurum, “Dünya şehircilik tarihine altın harflerle geçecek kentsel dönüşüm kampanyasında 200 bin konutun dönüşümünü gerçekleştireceğiz. E-Devlet üzerinde yapılan başvurularla TOKİ inşa sürecini yürütecek. 2 milyon 400 bin vatandaşımız başvuru yaptı.” dedi.

"Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli"

İstanbul'da depremle mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu ifade eden Bakan Kurum, “TOKİ en geç 2 yıl içeresinde inşa sürecini yürütecek ve vatandaşımız oluşan maliyetin yarısını ödeyecek yarısını da devletimiz karşılayacak. İlave imar hakkı olana inşa maliyet düşürülecek. 3'te 2 çoğunluğu sağlayan binalarda işlem hemen başlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu hizmetleri yapacağız ve İstanbul'u dirençli hale getireceğiz.” şeklinde konuştu.

"Trafiği İstanbul’da kader olmaktan çıkarmak zorundayız"

Kentsel dönüşümde İstanbul'a yeni nüfus gelmesini istemediklerini belirten Bakan Kurum, “İstanbul'un yapılanmasında sanayiyi de güçlendirmek zorundayız. Şehrin içinde kalmış sanayi alanları da var bunları uygun bir alana taşıyacağız. Hem vatandaşa iyi hizmet verilecek hem de esnafımız rahat edecek. Trafiği İstanbul'da kader olmaktan çıkarmak zorundayız. Yönetim de devamlılık esastır.” ifadelerini kullandı.

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024