Kış bitti, kalorifer peteklerini temizlemenin tam vakti - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Kış bitti, kalorifer peteklerini temizlemenin tam vakti

Kış bitti, kalorifer peteklerini temizlemenin tam vakti
Yayınlama: 9 Mayıs 2023 Salı - 1.702
A+
A-

Kış mevsiminde ısınmak için devamlı çalıştırılan kalorifer peteklerinin doğru temizlenmesi oldukça önemli bir konu. Petek temizliği ve bakımının,  kışın daha iyi bir randıman alınması için özellikle yaz aylarında yapılması uygun görülüyor. Evinizdeki petekleri kendi başınıza pratik yöntemlerle temizlemenin püf noktalarını ise aspiratörden lavaboya, bahçe mobilyalarından peteklere kadar tüm inatçı yağ ve kirleri 5 saniyede temizleyebilen Asperox paylaşıyor.

Isınma veriminin daha yüksek hale gelmesi için peteklerin düzenli temizlenmesi şarttır. Kış aylarında düzenli olarak kullanıldığı için de temizleme işleminin yaz aylarında yapılması öneriliyor. Uzmanlara göre, evde evcil hayvan varsa ya da eviniz çok kirli bir kentsel alanda ise, yılda 2 kez temizlenmesi daha sağlıklı. Düzenli petek bakımı ve temizliği yakıt tasarrufu sağlarken daha sağlıklı bir yaşam ortamını da mümkün kılıyor. Kalorifer peteklerinin kirlendiği birçok noktayı ısıtmaması veya istenen ısıyı vermemesiyle anlaşılabilir. Bu tarz sorunlar temizlik zamanının geldiğini gösteriyor. Özellikle yağlı yüzeylerdeki etkin temizlik performansıyla efsaneleşen, kalorifer peteklerinin temizliğinde de iddiasını ispatlayan Asperox Sarı Güç, en basit şekilde petek temizleme yollarını paylaşıyor.

  • Temizlik işlemine başlamadan önce kaloriferi kapattığınızdan emin olun. Böylece su ve ısı akışını kesmiş olursunuz. Ayrıca çalışır durumdaki kalorifer peteği daha fazla toz çeker. Bundan da kurtulmuş olacaksınız.
  • Petek içini temizleyebilmek için üzerindeki ızgara şeklindeki kapağı çıkarmak gerekir. Kalorifer peteklerinin kapak kilit sistemleri birbirinden farklıdır. Bu sebeple nasıl çıkarılması gerektiğini bilmeden çıkarmaya çalışmayın.
  • Evde kalorifer temizliği detaylı bir çalışma olduğu için altına havlu veya örtü serin. Bu sayede altına dökülen toz veya kirler halınıza gelmemiş olur.
  • Tozun yayılmasını en aza indirmek için petekleri temizleme aşamasında elektrikli süpürge kullanabilirsiniz. Peteğin içerisine rahatça girebilecek aparatı takın ve tüm tozları süpürün. Yüzeydeki tozu ve kiri yumuşak kuru bir bezle temizleyin. Daha sonra Asperox Sarı Güç’ü kirlenmiş kalorifer peteği yüzeyine püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin. Islak kalırsa paslanmaya neden olabilir, bu yüzden sonunda kuru bir bezle sildiğinizden emin olun.
'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024