Türkiye belediyeleri içerisinde en çok yağlık ayçiçeğini Beylikova belediyesi yetiştirecek - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Türkiye belediyeleri içerisinde en çok yağlık ayçiçeğini Beylikova belediyesi yetiştirecek

Türkiye belediyeleri içerisinde en çok yağlık ayçiçeğini Beylikova belediyesi yetiştirecek
Yayınlama: 8 Mayıs 2023 Pazartesi - 2.019
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığının Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)" Projesi kapsamında desteklenen "Beylikova Âtıl Arazilerini Ayçiçeği Sarısına Boyuyoruz Projesi" kapsamında 1000 Dekar arazide Yağlık Ayçiçeği ile “Alternatif Yem Bitkisi Silajlık Sorgum Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında 500 Dekar Silajlık Sorgum tohumu ekildi.

Tohum ekim törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Beylikova Kaymakamı Saliha Karataş, Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp katıldı.

Törende Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp; ‘‘Pandemi ve Asrın Felaketi bize gıda ve suyun önemini bir kez daha hatırlattı.

Eskişehir Porsuk Çayının kışın boşa akan suları Beylikova Belediyesine işletmesi devredilen DSİ Beylikova Sulama Barajına depoluyoruz. Kendi cazibesiyle 23 bin dekar kıraç tarım arazisi suya kavuştu. Şimdi ise DSİ ait 4 milyon m2 âtıl tarım arazisine çeşitli gıda ürünleri ekiyoruz. Yapılan Projelerle 500kg ayçiçeği tohumu ile, 1680 kg Sorgum desteği Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sağlanarak 1500 dekar atıl tarım arazisi Beylikova Belediyesi tarafından ekilerek ülkemiz ekonomisine kazandırıldı. Ülkemize, Şehrimize ve İlçemize hayırlı Uğurlu Olsun’’ dedi.

 

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024