Eskişehir’de proje toplantısı gerçekleştirild - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Eskişehir’de proje toplantısı gerçekleştirild

Eskişehir’de proje toplantısı gerçekleştirild
Yayınlama: 7 Mart 2023 Salı - 1.287
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 3 Mart 2023 Cuma günü İl Müdürlüğü Kütahya Yolu üzerindeki Hizmet Kampüsü toplantı salonunda Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)" Projesi kapsamında desteklenen "Eskişehir'de Ayçiçeği Üretimini Zirveye Taşıyoruz Projesi" ve "Eskişehir'de Nohut Üretiminin Arttırılması Projeleri" konusunda bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.   

Söz konusu toplantıya İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İlçe Müdürleri, Şube Müdürleri, Tepebaşı ve Odunpazarı  Ziraat Odası Başkanları, iki ilçenin mahalle muhtarları, üreticiler ve konu sorumlusu teknik personel katılım sağladı.

İlgili toplantıda söz alan  İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş:

 "Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü sorumluluğunda  yürütülen  "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)" Projesi kapsamında  2023 yılında Eskişehir'de uygulayacağımız projeleri proje ekibimiz koordinatörlüğünde İlçe Müdürlüklerimiz ile beraber çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda hazırlayıp Bakanlığımıza sunduk. Bakanlığımızca ilkbahar döneminde uygulanmak üzere 3 projemiz desteklenmeye hak kazandı. Bu projelerimizden olan "Eskişehir'de Ayçiçeği Üretimini Zirveye Taşıyoruz Projesi" ve "Eskişehir'de Nohut Üretiminin Arttırılması Projesi" projelerini değerlendirmek üzere sizlerle toplandık. Bu kapsamda yer alan projelerden olan Eskişehir'de Nohut Üretiminin Arttırılması Projesi'nin Alpu, İnönü, Han, Günyüzü, Seyitgazi, Sivrihisar, Odunpazarı, Tepebaşı Çifteler, Mahmudiye ilçelerimizde uygulanması; Eskişehir'de Ayçiçeği Üretimini Zirveye Taşıyoruz Projesi'nin ise Beylikova, Günyüzü, Odunpazarı, Seyitgazi, Mihalıççık ve Tepebaşı ilçelerimizde uygulanması planlanmaktadır. Bununla beraber yine bahar döneminde uygulanmak üzere "Sarıcakaya'da İncir Yetişiyor" projesi de Bakanlığımızca uygun görülmüş bu ilçemizde uygulanacaktır. Bu projelerimizin yanı sıra sonbaharda uygulamayı planladığımız projelerimiz de mevcut olup Bakanlığımızda değerlendirilme aşamasındadır. İnşallah Bakanlığımızca uygun görülen projelerimizi de sonbaharda gerçekleştireceğiz. İlimizde uygulamayı planladığımız bu projeler  tarım arazilerinin daha etkin kullanılması, öncelikli olarak ekim programında olmayan ve nadasa ayrılan alanların  değerlendirilerek üretime kazandırılması amacıyla uygulanmaktadır.       İnşallah bugün sizlerle yaptığımız son değerlendirmeden sonra proje ekibimizce belirlenen şartları taşıyan çiftçilerimiz sağlayacağımız tohum desteğinden faydalanabilecektir. Projeler kapsamında, Eskişehir ilinde %50 Tarım ve Orman Bakanlığı, %50 çiftçi katkısı ile toplamda 6370 kg Ayçiçeği tohumu ile 58800 kg Nohut tohumu dağıtımları gerçekleştirilecektir. Ayrıca, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi kapsamında kırsal alanda/kırsal mahallede yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun olanların uygulayacağı projelere 250.000 TL hibe desteği sağlanacaktır. Bu projelerimize ilişkin başvurularımız da başladı. İlimizde olabildiğince konusunda donanımlı  çiftçi adaylarımızın faydalanması için bu hususun duyurulması da önem arz etmektedir."dedi.

Toplantı, toplantıya katılım sağlayan Ziraat Odası Başkanları, Muhtarlar ve üreticilerin görüş ve düşüncelerinin alınmasından sonra sona erdi.


Eskişehir’de proje toplantısı gerçekleştirild

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024