HEDEF, 2035’DE KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRMEMİŞ TEK YAPI BIRAKMAMAK - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

HEDEF, 2035’DE KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRMEMİŞ TEK YAPI BIRAKMAMAK

HEDEF, 2035’DE KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRMEMİŞ TEK YAPI BIRAKMAMAK
Yayınlama: 12 Kasım 2022 Cumartesi - 1.039
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakanlığın ülke genelinde kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Neden mi kentsel dönüşüm” başlığı ile İstanbul Kirazlıtepe Mahallesi’nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının anlatıldığı video yayınladı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmi sosyal medya hesabında Bakanlığın ülke genelinde kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bir mesaj yayımlayarak, “Neden mi Kentsel dönüşüm?” konulu video paylaşımında İstanbul’un Kirazlıtepe mahallesinde yaşayan vatandaşların duygularına yer verilerek gerçekleştirilen kentsel dönüşümün önemi vurgulandı.

“Türkiye genelinde 3 milyon 200 bin konut yenilendi”

Bakan Kurum’un, yaptığı paylaşımda 2035 yılına kadar kentsel dönüşüme girmemiş tek yapı bırakmamanın hedeflendiği vurgulanarak, “3 milyon 200 bin konut yenilendi. 81 ilde 922 ilçede 250 bin konutun dönüşümü sürüyor. 6,6 milyon ev ve iş yeri denetimi tamamlandı. 24 milyon vatandaşımız depreme dayanıklı konutlarda oturuyor” bilgilerine yer verildi.

“İstanbul’da 39 ilçede 695 bin konut yenilendi”

Bakan Kurum’un paylaşımında, İstanbul’da hayata geçirilen 788 bin konutluk kentsel dönüşüm kapsamında 39 ilçede 695 bin konutun yenilendiği ve 93 bin konutun da dönüşümünün sürdüğü bildirildi.  

İstanbul’da; Fikirtepe, Esenler, Gaziosmanpaşa, Kağıthane Yahya Kemal, Zeytinburnu Telsiz ve Beştelsiz, Bağcılar Demirkapı, Güngören Tozkoparan, Kartal Orhantepe, Üsküdar Mehmet Akif Ersoy, Ferah ve Kirazlıtepe, Ataşehir Şerifali, Sultanbeyli Mimar Sinan Mahallesi’nde on binlerce konutun teslim edildiği ifade edilerek, Beykoz Tokatköy ve Beyoğlu Okmeydanı’nda da 2 bin konutun temellerinin atıldığı aktarıldı.

“Ankara’da 39 bin konutluk kentsel dönüşüm”

Paylaşımda, Ankara’da da Mamak ve Altındağ ilçelerinde 4 bin 368 konutun dönüşümünün sürdüğünü ifade ederek, il genelinde toplamda 39 bin konutluk kentsel dönüşümün gerçekleştirildiği belirtildi.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024