TÜRKİYE İLE BULGARİSTAN ARASINDAKİ TREN TRAFİĞİ HIZLANACAK - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

TÜRKİYE İLE BULGARİSTAN ARASINDAKİ TREN TRAFİĞİ HIZLANACAK

TÜRKİYE İLE BULGARİSTAN ARASINDAKİ TREN TRAFİĞİ HIZLANACAK
Yayınlama: 11 Kasım 2022 Cuma - 843
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki tren trafiğini hızlandırıp ülkemizin ihracatına daha fazla katkı sağlamak için Bulgaristan da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bulgaristan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Hristo Aleksiev ve diğer yetkililerle yapılan görüşmelerde, iki ülke arasındaki gümrüklerde yaşanan yavaşlamanın ortadan kalkması için görüş birliğine varıldı. Görüşmelerde ayrıca Kapikule-Svilengrad arasındaki hattın çift hatta çıkarılmasına ilişkin çalışmaların başlatılması kararı alındı.

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük başkanlığındaki TCDD heyeti, Bulgaristan'da çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. TCDD heyeti, Kapikule-Svilengrad arasındaki demiryolu trafiğinde sınır geçiş işlemlerinin kolaylaştırılmasına yönelik kurulan “Çalışma Grubu” toplantısına katıldı. Çalışma Grubu toplantısında sınırda yaşanan sorun ve çözüm önerileri görüşülerek kapasitenin artırılması için karar alındı.  Ayrıca Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ve Bulgaristan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Hristo Aleksiev'e nezaket ziyaretinde bulundu. 

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, Bulgaristan Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Krasimir Papukchiyski ile de bir araya gelerek, iki ülke arasındaki lojistik iş birliğini daha da güçlendirilmesi konusunda görüşmeler yaptı.

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük ve beraberindekiler, Filebede'de bulunan Intermodal Terminal sahasını da inceledi. Heyet, ziyaretin ikinci ve son günü Bulgaristan Demiryolları Altyapı Genel Müdürü Zlatin Krumov ile toplantı yaptı. Toplantıda, iki ülke arasında kurulması planlanan ikinci sınır geçişinin açılması ve Kapikule-Svilengrad arasındaki ulaşımın çift hatta çıkarılmasına ilişkin çalışmaların başlatılması konusunu masaya yatırıldı. Türkiye ile Bulgaristan arasındaki lojistik operasyonların hızlandırılması için atılması gereken adımları konuşuldu. TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, Bulgaristan Demiryolları Altyapı Genel Müdürü Zlatin Krumov ile Türkiye-Bulgaristan iş birliğini daha ileriye taşıyacak bir protokol imzaladı. 

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, Bulgar meslektaşına nazik ev sahipliği için teşekkür ederek yapılan çalışmaların iki ülke için hayırlı olmasını temenni etti.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024