Gaziray Açıldı, Yıl Sonuna Kadar Ücretsiz - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

Gaziray Açıldı, Yıl Sonuna Kadar Ücretsiz

Gaziray Açıldı, Yıl Sonuna Kadar Ücretsiz
Yayınlama: 6 Kasım 2022 Pazar - 1.279
A+
A-

Gaziantep kent içi trafiğini rahatlatıp vatandaşlara metro konforunda banliyö hizmeti verecek olan GAZİRAY, muhteşem bir törenle hizmete girdi. 25,5 kilometre ve 16 duraktan oluşan hattın açılışını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kabine üyeleri, TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük ve diğer protokol üyeleriyle birlikte yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışa yoğun ilgi gösteren vatandaşlara GAZİRAY’ın yılbaşına kadar ücretsiz olacağını müjdeledi.

Bir dizi program ve açılışa katılmak üzere Gaziantep'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehre gelişinden itibaren vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Erdoğan, yol güzergahında kendisini bekleyen vatandaşlarla, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sporcularıyla görüştü. Erdoğan, daha sonra Beylerbeyi İstasyonu'nda "Gaziray Banliyö Hattı" açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış sonrası makinist koltuğuna geçerek banliyö trenini kullandı.

Erdoğan, Gaziantep İstasyonu'na gelişinde Yücel Arzen ve orkestrasının verdiği mini konseri dinledi, fotoğraf çektirdi. Erdoğan, Gaziantep İstasyonu'nda da incelemede bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Gaziray, Büyükşehir Yatırımları, 70 Fabrika ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"ne katıldı. 

Gaziantep'e vatandaşlarla dertleşmenin, hasbihal etmenin Gaziantep'e kazandırdıkları eser ve hizmetlerin resmi açılış sevincini de paylaşmak üzere geldiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu eliyle tamamlanan 14 milyar 100 milyon lira bütçeli 99 eserin, özel sektör eliyle ülkemize kazandırılan 15 milyar 905 milyon bütçeli 70 fabrikanın resmi açılışını yapıyoruz. Toplam yatırım tutarı 30 milyar 5 milyon lira olan 169 tesisin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Erdoğan, bugün açılışını yaptıkları eserler arasında 10 milyar liralık bir yatırım olan GAZİRAY'ın yer aldığını belirterek konuşma yaptığı yere GAZİRAY ile geldiğini söyledi. Güzergah uzunluğu 25,5 kilometre olan GAZİRAY'ın gelişen ve büyüyen Gaziantep'in şehir içi ulaşım ihtiyacının karşılanmasına büyük katkısı olacağını kaydeden Erdoğan, "Bünyesinde 16 istasyon var. 3 tünel, bir köprü, 12 alt ve üst geçidiyle gerçekten tarihi bir yatırım olan GAZİRAY'ın şehrimize kazandırılması sürecinde yaşanan sıkıntıların, ortaya çıkan esere değdiğine inanıyorum." dedi.

Büyükşehir Belediyesinin, GAZİRAY'ın yer altından geçen 5 kilometrelik bölümünün üzerinin spor ve oyun üniteleri, süs havuzları, ışıklandırma ve yeşil alanlarıyla çok güzel bir park olarak düzenlediğini dile getiren Erdoğan, aynı zamanda otopark ve bisiklet yollarının yer aldığı 200 bin metrekarelik parkın da şehre hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, GAZİRAY ile yaptıkları yolculuk sırasında ses ve gürültü olmamasından dolayı iftihar ettiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: Gaziantep'i yeni eser ve hizmetlerle buluşturmayı sürdüreceklerini dile getiren Erdoğan, "İnşallah seçimler öncesinde tekrar sizinle bir araya gelecek, muhabbetimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu duygularla açılışını yaptığımız GAZİRAY'ın ve diğer projelerin bir kez daha şehrimize, ülkemize, sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserleri şehrimize kazandıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile diğer kurumlarımızı, belediyelerimizi, sanayicilerimizi tekrar tebrik ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazianteplilere, "Yılbaşına kadar GAZİRAY'ı ücretsiz yapalım. Tamam, yılbaşına kadar GAZİRAY ücretsiz." müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra GAZİRAY, büyükşehir yatırımları, 70 fabrika ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi.

Törene, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük ve diğer protokol üyeleri katıldı.

 

Türasaş Tarafından Üretilen Gaziray Açıldı

Gaziray ve Hatırlattığı Geçmiş: 8 Milyonluk FARK

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024