İL MÜDÜRÜ GÜMÜŞ GENÇ İSTİHDAMINA DESTEK PANELİNDE - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekonomi

İL MÜDÜRÜ GÜMÜŞ GENÇ İSTİHDAMINA DESTEK PANELİNDE

İL MÜDÜRÜ GÜMÜŞ GENÇ İSTİHDAMINA DESTEK PANELİNDE
Yayınlama: 5 Kasım 2022 Cumartesi - 1.126
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, 3 Kasım Perşembe günü Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesinde düzenlenen Genç İstihdamına Destek konulu panele katıldı.

Söz konusu panelde, geleceğin ziraat mühendisi adaylarına seslenen Gümüş, adayların mezun olduktan sonra karşılaşabilecekleri istihdam olanakları ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın çiftçilere verdiği destekler hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş Kırsal Kalkınma Destekleri Programı kapsamında ekonomik yatırımlar, altyapı yatırımları, makine ekipman, bireysel sulama, genç çiftçi ve hayvancılık işletmelerinden ve Uzman Eller Projesinden bahsetti. Ekonomik yatırımların desteklenmesi programlarının 2006 yılından itibaren başladığını ve 15 senede toplam 343 net projemizin gerçekleştiğini belirtti. Ancak 2021 yılında İl Müdürlüğümüzün  daha fazla efor sarf etmesi neticesinde sadece 1 yılda 219 projeye %50 hibe destek verildiğini vurguladı. Bu yıl, toplamda 942 başvurudan 853 projeye İl Müdürlüğümüzce onay verildiğini; bu kapsamda Eskişehir ilimizde 2022 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı (%50 Hibe) kapsaminda Bakanlığımızca basvurusu uygun görülen 573 çiftçimize 24 Milyon TL hibe desteği verileceğinin öngörüldüğünü belirtti. Doğrudan çiftçiye, üretmek isteyene, yatırım yapmak isteyene ya da tarımsal ürünü işlemek isteyen herkese Tarım ve Orman Bakanlığımızın desteklerinin mevcut olduğunu ifade etti. Desteklerimizin ağırlıklı olarak çiftçilere verdiğimiz destekler olduğunu, Uzman Eller Projesi kapsamında 13 Projeye 1 Milyon 298 Bin hibe ödemesi yapıldığını; ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol çerçevesinde Eskişehir’de 3 adet Tarım Lisesi ve Tarım Bölümü açıldığını; buralarda eğitim alan öğrencilere şu anda burs imkânı verildiğini de ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı ilimizdeki Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlükleri, Devlet Su İşleri, Orman Bölge Müdürlüğü, Şeker Fabrikası, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü,  Gıda Kontrol ve Laboratuvar Müdürlüğü ve Tarım Kredi kurumlarındaki mevcut ziraat mühendisi istihdamına değinen Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş ilimizdeki istihdam imkânlarının bir tanesinin de gıda sektörü olduğunu; ziraat mühendislerinin bu sektörün hangi birimlerinde çalışabilecekleri konusuna bilgi verdi.  Eskişehir  İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş Tarımsal Amaçlı Kooperatifler ve Birlikler hakkında açıklamalar yaptıktan sonra illerdeki potansiyel yatırım konuları ve devlet tarafından uygulanan tüm destek ve teşvik programlarına tek elden erişim imkânı sağlayan www.yatirima.destek.gov.tr web sitesine yer vererek söz konusu web sitesinin nasıl kullanılabileceği konusunda bilgi verdikten sonra sunumunu sonlandırdı.

 

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024