Gazeteci Tayfun Talipoğlu Eskişehir’de anıldı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Gazeteci Tayfun Talipoğlu Eskişehir’de anıldı

Gazeteci Tayfun Talipoğlu Eskişehir’de anıldı
Yayınlama: 22 Mart 2024 Cuma - 3.300
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi, gazeteci, yazar ve program yapımcısı Tayfun Talipoğlu’nu, ölümünün 7’nci yıldönümünde karanfillerle andı. Eskişehir Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi önünde düzenlenen törene Talipoğlu’nun eşi Işık ve oğlu Candaş Talipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt katıldı.

‘Bam Teli’ isimli programla tanıdığımız 55 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Tayfun Talipoğlu, ölümünün 7’nci yılında Eskişehir’de anıldı. Odunpazarı Belediyesi tarafından adının verildiği müze önünde yapılan törene, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tayfun Talipoğlu'nun eşi Işık Talipoğlu, oğlu Candaş Talipoğlu ile çok sayıda gazeteci ve vatandaş katıldı.

ONUN ADINI YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ 

Tayfun Talipoğlu’nu saygı ve sevgi ile andıklarını söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi’nin 2016 yılında açıldığını söyledi. “İyi ki ertelemeden açmışız” diyen Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Çok ani bir biçimde gelen ölüm burada Tayfun Bey'le yapacağımız başka etkinlikleri, başka gelişmeleri engelledi. Biz, onun adını yaşatmaya devam edeceğiz. Bu müze Tayfun Talipoğlu'nun daktilolarından oluşan bir müze. Ve ilgi de çekiyor, yıllık 100 bini geçen bir izleyicisi var. Daha da gelişerek devam edecek. Bu bölge aynı zamanda farklı bir fonksiyona da kavuşacak. Zamanı gelecek önümüzdeki dönem, bunu gerçekleştireceğiz. Ben insanların ölmeden böyle bir onurlandırmayı yaşamasının önemli olduğunu düşünüyorum. Allah, yattığı yerde dinlendirsin diyorum.”

CANDAŞ TALİPOĞLU’NDAN KAZIM KURT’A TEŞEKKÜR

Törende konuşan Talipoğlu'nun oğlu Candaş Talipoğlu, konuşmasına kendilerine bu imkanı sağladığı için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür ederek başladı. “Gerçekten değerli bulduğumuz sanatçılara, toplum kanaat önderlerine ve bu ülke için çaba sarf eden

herkese yaşamlarında da böyle bir imkan, böyle bir anılma, müze imkanı sunulması çok ayrı bir özelliktir. Çok da görünen bir şey değil. Babamı yaşatması için 7 senedir bize vermiş olduğu desteklerden dolayı da Kazım Kurt’a, hem Odunpazarı halkına hem de turistlerimize teşekkür etmek isterim” diyen Talipoğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bilirsiniz, babamın yola çıkışı eşitlik, adalet ve ihtiyacı olan yerlerde köylerden başlamak üzere gelişim amacıyla idi. Normalde işine çok siyaset karıştırmazdı. Tabii ki son zamanlarda karıştırmak zorunda kaldı. Ben de bunu pek bir yerde konuşmuyorum ama bahsettiğim şeyler hep eşitlik, kalkınma, ayrıştırmadan gelişmeye öncülük verme olduğu için Odunpazarı’nın bunu konuşabileceğim en doğru yer olduğunu düşünüyorum. Bir kez daha burada olduğu için herkese çok teşekkür ediyorum. Şöyle güzel bir sözle bitireyim; hep birlikte daha güzele…”

Konuşmaların ardından, törene katılanlar müze önüne karanfil bıraktı.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024