Eskişehir Çevre Derneği Çanakkale’ye gezi düzenledi… - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Eskişehir Çevre Derneği Çanakkale’ye gezi düzenledi…

Eskişehir  Çevre Derneği Çanakkale’ye gezi düzenledi…
Yayınlama: 18 Mart 2024 Pazartesi - 2.576
A+
A-

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ( ESÇEVDER ) yönetici ve üyeleri  18 Mart’ta kutlanan Çanakkale deniz zaferlerinin yıldönümü öncesi Çanakkale’ye gezi teknik düzenlemiştir.

1.Dünya Savaşında  Fransa, Avusturalya, Yeni Zelanda ve İngiltere'nin oluşturduğu İtilaf Devletleri, Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti olan İstanbul'u ele geçirmek istiyorlardı.

1915 ve 1916 yıllarında Gelibolu Yarımadası’nda yapılan Çanakkale Savaşları ilk hedef noktası olarak Çanakkale Boğazı’nı seçmiş ve Çanakkale’yi alamayarak geri çekilmek zorunda kalmıştır. Savaşı kazanabilmek adına ülkenin dört bir yanından yaşı fark etmeden bütün erkekler savaşa gitmiştir. Bu sebeple savaş yıllarında ülkedeki neredeyse hiçbir okul mezun verememiş, ancak büyük bir mücadele başarıyla sonuçlanmış fakat 500.000 şehit verilmiştir. Milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadeleyi anlatan Çanakkale Zaferi insanlık tarihinde benzerine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.

1.Dünya Savaşının kaderini değiştiren  18 Mart 1915 tarihinde  Mustafa Kemal Atatürk’ün de dehasıyla Çanakkale Zaferi kazanılmış ve 18 Mart Tüm Türkiye de bu nedenle kutlanmaktadır.

Eskişehir Çevre Derneği yönetici ve üyelerini;  Çanakkale ve Ecebat ı    Rehber Bülent ÖZEL  ve Çanakkale’de Çevre mücadelesinin önderlerinden  İDA Dayanışma derneği başkanı Ekrem AKGÜL  gezdirmişlerdir.

Eskişehir Çevre Derneği( ESÇEVDER ) başkanı Sadık YURTMAN , Çanakkale gezisine katılan üyelerine, rehbere ve Ekrem AKGÜL’e ayrı ayrı teşekkür ederek, gezilen yerleri hatırlamak için fotoğraflar çektirerek o anları ölümsüzleştirmiştir.

 

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024