Senfoni Orkestrasından Anadolu’nun Ezgileri - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Senfoni Orkestrasından Anadolu’nun Ezgileri

Senfoni Orkestrasından Anadolu’nun Ezgileri
Yayınlama: 4 Mart 2024 Pazartesi - 3.144
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta da çok beğenilen bir konsere imza attı. Herkesin sevdiği ve bilinen türkülerden oluşan “Anadolu'nun Ezgileri” konseri büyük ilgi gördü. 

Senfoni Orkestrası'nın yaylı çalgıları eşliğinde, orkestra şefi Ender Sakpınar önderliğinde; ses sanatçısı Çimen Yalçın'ın muhteşem yorumu, sıra dışı ses tonuyla; Sercan Halili'nin kemençesinin hoş tınısı ve kanun sazının uluslararası icracısı Tahir Aydoğdu'nun orkestraya kattığı renkle muhteşem bir konser icra edildi.

Konserde; “Yemen Türküsü, Sarı Gelin, Ah Bir Ataş Ver, Çanakkale Türküsü, Hey On Beşli, Gesi Bağları, Bahçe Duvarından Aştım” gibi Anadolu'nun güzelliklerini anlatan birçok eşsiz eser seslendirildi. Dinleyicilerin yoğun alkışı ve isteği üzerine bazı eserler ikinci kez icra edildi.

Konuk sanatçılara, konser sonrası Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen adına plaket verildi.

Gelecek haftaki programda orkestra şefi Turan Manafzade, solist Bahar Biricik (keman) 8 Mart Kadınlar Günü Özel Konserinde sanatseverlerle buluşacak. 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024