Odunpazarı Halk Eğitim Merkezinden sezon ortası konseri - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Odunpazarı Halk Eğitim Merkezinden sezon ortası konseri

Odunpazarı Halk Eğitim Merkezinden sezon ortası konseri
Yayınlama: 29 Şubat 2024 Perşembe - 4.776
A+
A-

ODUNPAZARI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU’NDAN SEZON ORTASI KONSERİ

1 Ekim 1975 yılında, şehrimizin yetiştirdiği Değerli Hoca - Şef  ve Bestekâr Hüseyin ERBAY tarafından kurulan ve bu yıl 49. Sanat yılını idrak eden, Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU ve SOLİSTLERİ  3 Mart akşamı Yunus Emre Kültür Merkezi Salonunda  sunuculuğunu Tülay TÜRKMEN’ in  yapacağı ‘’ SEZON ORTASI ‘’ konseri verecek.

Konser hakkında şehrimiz basınına bilgi veren, tarihi koronun kurucusu ve 49 yıldır hocalığını ve şefliğini son derece başarılı bir şekilde yürüten Bestekâr Hüseyin ERBAY, konser hakkında basına demeç verdi. Erbay;

 ‘’ Efendim KORO’muz  bu yıl 49. Şeref yılına girmiş olup, böylelikle adını Türk Sanat Müziği tarihine altın harflerle yazdırmıştır. İnşallah önümüzdeki yıl Koromuzun 50., benim 60. SANAT YILIMI   kutlayacağız. Daha sonra Guinness Rekorlar Kitabı’na müracaat ederek dünya tarihine geçmek için başvuru yapacağız.  Korona hastalığı ve geçen yıl yaşadığımız 6 Şubat   depremi nedeni ile konser veremedik. Saygıdeğer sanatseverler KORO’muzu, SOLİST’lerimizi  ve  benim şefliğimi öyle özlemişler ki nerede karşılaşsak, öncelikle şu soruyu sordular, ‘’ Hocam kaliteli ve seviyeli konserlerinizi özledik ’’  diye sitemde bulundular. Allah’ın izni ile dinleyicilerimizle kavuşacağız. Pazar günü sunacağımız konserin birinci bölümünde, KORO’muz  ve  SOLİST’lerimiz  Hüzzam Makamında seçkin bir repertuvarla  sanatsever Eskişehirlilerin huzurunda olacak. İkinci bölüm de  KORO’muz ve  SOLİST’lerimiz  Rast – Kürdi ve Hicaz Makamında, yine seçkin eserlerle dinleyici huzuruna gelecek.

Konserimizin FİNAL ‘ini TRT Ankara Radyosun, çok sevilen ve beğenilen ses sanatçılarından Bahadır ÖZÜŞEN yapacak. Sayın ÖZÜŞEN de seçtiği nefis eserlerle, sizlere hitap edecek. Konserimize şehir dışından, bazı amatör koro elemanları gelecek. Bursa Altınşehir TSM Korosundan, İnegöl Musiki Derneği TSM Korosundan, Ankara ENGÜRÜ TSM Korosundan, Uşak Musiki Derneği Korosundan konserimizi izlemek üzere değerli konuklarımız olacak.

Sanatsever Eskişehirlileri bu mutena konserimize beklerim ’’ dedi.  

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024