Büyükşehir’in “Sanat Herkes İçin” Çalışmaları Devam Ediyor - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Büyükşehir’in “Sanat Herkes İçin” Çalışmaları Devam Ediyor

Büyükşehir’in “Sanat Herkes İçin” Çalışmaları Devam Ediyor
Yayınlama: 27 Şubat 2024 Salı - 3.072
A+
A-

Yıllar önce şebeke suyuna zam yapılmak istenmiş ancak zam kararına onay çıkmamıştı. O toplantıda olmayan başkan Büyükerşen, zam yapılsaydı ek 10 milyon gelir elde edileceğini ve bununla da köylere ilçelere sanar etknlikleri götürüleceğini söylemişti. Ancak bu açıklamadan sonra defalarca gelen zamlar Eskişehir ilçelerine sanatın sadece belirli zamanlarda gitmesinden başka işe yaramadı. Seçim takvimi yaklaştıkça ilçelerde faaliyetlerini hızlandıran büyükşehir belediyesi yeni faalitele ilgili şu açıklamayı yaptı..

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası Şubat ayı etkinliklerini, Eskişehir’in ilçelerinde ve merkeze uzak, gelir grubu düşük mahallelerinde yaşayan, kültür sanat faaliyetlerinden yeterli ölçüde faydalanamayan vatandaşlarına ulaştırdı.

Şehir Tiyatrosu ve Senfoni orkestrası 5 yıldır düzenli olarak sürdürdüğü sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında, Şubat ayında “Macbeth”, “Düdüklüde Kıymalı Bamya”, “Ödenmeyecek Ödemiyoruz” adlı oyunlarına ve “Yunus Emre Özel Konseri” ile “Film Müzikleri” konserlerine Eskişehir’in farklı kesimleri ve gelir gruplarından vatandaşları ücretsiz olarak misafir etti. Yaklaşık 5 bin vatandaşın izleme fırsatı bulduğu etkinlikler büyük beğeni topladı ve dolu dolu geçti.

Çalışma, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ve Muhtarlıklar Şube Müdürlüğü’nün işbirliği ile organize edildi ve ay boyunca sürdü. Etkinliğe Mihalgazi, Çifteler, Alpu, Sarıcakaya ve İnönü ilçeleri ile 71 Evler, Emek, Sütlüce, Yeşiltepe, Yaşamkent, Mamure, Mustafa Kemal Paşa, Kurtuluş, Ihlamurkent, Bahçelievler, İhsaniye, Hacı Ali Bey, Şeker, Fatih ve Güllük mahalleleri katıldı. Büyük Şehir Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesindeki öğrenciler, Esmek Kursiyerleri ve huzurevi sakinlerinin de misafir edildiği etkinliklere TMMOB, Eskişehir Barosu ve üniversitelere bağlı kadın derneklerinin yanı sıra MUDEM (Mültecilere Destek Derneği) ve Eskişehir Sanat Derneği üyeleri de katılım gösterdiler.

Türkiye’nin Kültür Sanat başkenti Eskişehir’de kültür ve sanattan mahrum kalan kimse kalmaması için, “Sanat Herkes İçin” sloganı ile çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi benzer etkinliklerini sezon bitimi olan Mayıs ayı sonuna kadar sürdürecek. 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024