Kadın Ve Dünya Havacılığı Sempozyumu - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Kadın Ve Dünya Havacılığı Sempozyumu

Kadın Ve Dünya Havacılığı Sempozyumu
Yayınlama: 27 Şubat 2024 Salı - 4.360
A+
A-

Sivrihisar Havacılık Merkezi, Necati Artan Tesisleri’nde (Eskişehir), 03 Mart 2024 tarihinde “Kadın ve Dünya Havacılığı Sempozyumu” ÜÇÜNCÜ kez düzenleniyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle ülkemizin en büyük Hava Parkı olan Sivrihisar Havacılık Merkezi’nde “Kadın ve Dünya Havacılığı Sempozyumu” organize ediliyor. Kendi alanında dünya çapında başarılara imza atmış kadınların katıldığı sempozyum havacılık alanında kadınların yerini vurgulamak ve bu konuda farkındalığı arttırmak amacıyla düzenleniyor. Saat 13.00’te başlayacak “Kadın ve Dünya Havacılığı Sempozyumu” dileyen herkese açık ve girişler ücretsiz!

M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi Lobi alanında yapılacak sempozyumda, Günün Programı:

- 11:30 - 12:30: Uçuş için kayıtların alınması 

- 13:00 - 15:00: Kadın ve Dünya Havacılığı Sempozyumu

- 15:00 - 15:30: Semin Öztürk Şener Akrobasi Gösterisi

- 15:30 - 17:30: Sempozyum katılımcılarının uçuşları

 

“Kadın ve Dünya Havacılığı Sempozyumu”nda yer alacak konuşmacılar alfabetik sırayla:

  • Neşve Büyükbayram: (Eski) Milli Voleybolcu, İdari Menajer Yardımcısı, Antrenör

Ulusal ve uluslararası düzeyde şampiyonluklarla dolu başarılı oyunculuk geçmişinin ardından voleybolda idari ve teknik kadrolarda yer alan Neşve Büyükbayram, tecrübelerini dinleyiciler ile paylaşacak. Babası ve kardeşi de pilot olan Neşve Büyükbayram tam bir asuman aşığı..

  • Şenay Günay: Türkiye'nin İlk Kadın Hava Pilot Albayı
  • Meltem Funda Teker: Paraşütçü, Serbest Dalıcı, (Eski) Milli Sporcu, Antrenör
Şenay Günay, 1958 yılında Eskişehir Jet Eğitim Filosu’ndaki eğitimlerini başarıyla tamamlayarak Türkiye’nin İlk Kadın Jet Pilotlarından birisi oldu. Cumhuriyetin yetiştirdiği tarihe geçen Türk Kadınları arasında yer alan Şenay Günay, Hava Kuvvetlerimizde uzun yıllar görev yaptı ve Türkiye'nin İlk Kadın Hava Pilot Albayı oldu. Emekli Hava Pilot Albay Şenay Günay yaşadığı tecrübeleri ve anılarını paylaşarak havacılık tarihimize ışık tutuyor.

Burcu Özatamer: Paraşütçü, Enduro Motosiklet Yarışçısı,  Snowboard Eğitmeni 

Türk Hava Kurumu’nun yetiştirdiği kadın paraşütçülerimiz arasında yer alan Meltem Funda Teker ve Burcu Özatamer, kadınların her alanda başarılı olabileceğini gururla temsil ediyorlar.

  • Rabia Gönül Sezer Yamanel: Ultralight Pilotu, Prof. Doktor

Hem doktor hem pilot ve aynı zamanda uçak sahibi olan Rabia Gönül Sezer Yamanel, başarılı kadınlara örnek olduğu gibi birçok hemcinsine yol gösterici nitelikte.

SEMPOZYUM KATILIMCILARINA ÜCRETSİZ UÇUŞ ŞANSI !

Sempozyuma katılan tüm kadınlar diledikleri takdirde sempozyum sonrası ücretsiz sağlanacak uçuşlarda yer alma şansına sahip! Çekiliş için kayıtlar sempozyum öncesi alınacak. Hava durumuna bağlı olarak gerçekleşecek uçuşlarda birçok kadın İLK kez gökyüzü ile buluşacak.

SEMİN ÖZTÜRK ŞENER AKROBASİ GÖSTERİSİ !

Türkiye’nin İlk Profesyonel Kadın Akrobasi Pilotu Semin Öztürk Şener, “YENİ MENEKŞE” adlı uçağı ile birlikte muhteşem bir akrobasi gösterisi yapacak. Azmi ve tutkusuyla kadınlara ve gençlere ilham kaynağı olan Semin Öztürk Şener,  saat 15.00’te yapacağı heyecan dolu uçuşuyla gökyüzüne imzasını atacak. 

TÜRKİYE’NİN İLK UÇAN MÜZESİ !

Sivrihisar Havacılık Merkezi’nde bulunan, “M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi” Ülkemizdeki İLK Uçan Müze olma özelliğine sahip! Envanterindeki hava taşıtlarının neredeyse tamamı uçar vaziyette korunuyor ve yıllık programlarla uçuşlar yapılıyor. Bu özel günde, arzu edenler Türkiye’nin İLK Uçan Müzesi “M.S.Ö Hava ve Uzay Müzesi”ni gezerek tarihte bir yolculuk yapabilir.

APRON MANZARALI CAFE

Aprona sıfır konumda bulunan SKY CAFE, leziz yemeklerle organizasyon boyunca katılımcıların hizmetinde oluyor. Misafirler bir yandan uçuşları seyrederek bir yandan da lezzetli menüleri tadabiliyorlar.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024