‘Karabağ Zaferi ve Bayrak Günü’ Eskişehir’de büyük bir coşkuyla kutlandı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

‘Karabağ Zaferi ve Bayrak Günü’ Eskişehir’de büyük bir coşkuyla kutlandı

‘Karabağ Zaferi ve Bayrak Günü’ Eskişehir’de büyük bir coşkuyla kutlandı
Yayınlama: 11 Kasım 2022 Cuma - 600
A+
A-

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından Eskişehir’de düzenlenen ‘Karabağ Zaferi’ adlı konser programında, ‘Karabağ Zaferi ve Bayrak Günü’ büyük bir coşkuyla kutlandı.

Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Karabağ Zaferi’ adlı konser programına: Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun, AK Parti Eskişehir Gençlik Kolları, İYİ Parti Gençlik Kolları, Kızılelma Turan Derneği Başkanı Ahmet Hızlan, ESKENT Derneği Başkanı Gürol Yer, Azaflı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni temsilen Figan Kıyaklı, Bursa Azerbaycan İnovasyon ve Dayanışma Derneği'nin Başkanı Latifa Nagdaliyeva ve Eskişehir'de yaşayan çok sayıda Azerbaycan ve Türkiye vatandaşları katıldı.

Programın resmi bölümünde: Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın ve Başkan Yardımcısı Sirac Yaguboğlu; yürekten sözlerini, sevinçlerini ve tebriklerini dile getirdiler. Türk tarihi, Karabağ zaferi, Türkiye-Azerbaycan ilişkileri hakkında konuştular. Aynı zamanda etkinlikte küçük bir tiyatro gösterisi, bir müzik programı, sanatsal bir kıraat düzenlendi. Bu yıl Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Kadın Kolları Başkanı seçilen Fidan Hüseynova’nın seslendirdiği bir mini konser yer aldı.

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, ‘’Unutulmamalıdır ki, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği 2010 yılında kuruldu. Ana hedefimiz; Azerbaycan gerçeklerini dünyaya aktarmaktır. Azerbaycan tarihini ve kültürünü tanıtıcı yüzlerce projeyi hayata geçirdik’’ dedi.

 

HABER / FOTOĞRAF: ERTUĞRUL ALTINEL – ESKİŞEHİR

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024