“İnsanlığın Yedi Yüzü” Fotoğrafları Kapadokya Semalarında Sergilendi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

“İnsanlığın Yedi Yüzü” Fotoğrafları Kapadokya Semalarında Sergilendi

“İnsanlığın Yedi Yüzü” Fotoğrafları Kapadokya Semalarında Sergilendi
Yayınlama: 5 Kasım 2022 Cumartesi - 774
A+
A-

Kızılay Haftası boyunca Türkiye genelinde sayısız etkinlik düzenleyerek vatandaşlarda farkındalık oluşturan Kızılay, farklı ülkelerde çekilen ve “İnsanlığın Yedi Yüzü” ismini verdiği fotoğrafları Kapadokya’da sıcak hava balonlarına asarak dünyanın ilk gökyüzü sergisini gerçekleştirdi.
 
Kızılay, bir ilke imza atarak dünyanın ilk gökyüzü sergisini Kapadokya bölgesinde vatandaşların ziyarete gelen turistlerin beğenisine sundu. Kızılay Haftası kapsamında Göreme beldesindeki Meskendere Vadisi'nde kalkış için hazırlanan balonların sepetlerine Kızılay çalışanlarınca farklı ülkelerde çekilen fotoğraflar asıldı. 3 metre boyutundaki bez afişlere basılan 7 ayrı portre fotoğrafı taşıyan sıcak hava balonları hazırlıkların ardından peş peşe gökyüzüne yükseldi. Balonlar 45 dakika boyunca havada süzüldü.
 
Gerçekleştirilen ilk gökyüzü sergisi ile iyilik ve dayanışma vurgusu yapmayı amaçladıklarını belirten Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, “Türk Kızılay fotoğraf sanatçılarımızın dünyanın yedi ayrı coğrafyasında çektiği yedi ayrı yüzü, tarih ve hoşgörünün mirası olan Kapadokya'mızda balonlarla gökyüzüne çıkartarak haftamızın bu son gününde etkinliğimizi dünyaya duyuruyoruz” diye konuştu.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024