Dünya Obezite Günü’nde vatandaşları uyardılar - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Sağlık

Dünya Obezite Günü’nde vatandaşları uyardılar

Dünya Obezite Günü’nde vatandaşları uyardılar
Yayınlama: 4 Mart 2024 Pazartesi - 2.849
A+
A-

 

Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Bilindiği üzere beslenme; anne karnında başlayarak yaşamın sonlandığı ana kadar devam eden yaşamın vazgeçilmez ihtiyaçlarındandır.

Beslenme; insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin öğelerini yeterli ve dengeli miktarda alıp vücutta kullanabilmesidir. Karın doyurmak, açlığı bastırmak, canının çektiği şeyleri yemek veya içmek değildir.

Günlük yaşamda bireylerin yaşa, cinsiyete, yaptığı işe, genetik ve fizyolojik özelliklerine ve hastalık durumuna (gebe, emzikli, bebek, okul çocuğu, genç, yaşlı, işçi, sporcu, kalp-damar, şeker, yüksek tansiyon hastalığı, solunum yolu bozuklukları vb.) göre makro ve mikro besin öğesi ihtiyaçları değişiklik göstermektedir. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için günlük ihtiyaçların karşılanması, kilo kontrolü için de alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekmektedir. Yetişkin erkeklerde vücut ağırlığının %15-18'i, kadınlarda ise %20-25'ini yağ dokusu oluşturmaktadır. Bu oranın erkeklerde %25, kadınlarda ise %30'un üstüne çıkması durumunda obezite gelişmektedir..

Obezite tedavi edilebilen bir hastalıktır. 2018 Verilerine göre ülkemizdeki obezite oranı %32.3 iken, pandemi koşullarının etkisi ile bu oran maalesef daha da yukarılara tırmanış gösterdi, dolayısıyla; önümüzdeki süreçte obeziteyle mücadele ülkemiz açısından daha da önemli hale gelecektir.

Eskişehir Şehir Hastanesi olarak hastanemiz bünyesinde yer alan Obezite Merkezimiz ile 2018 yılından itibaren Obezite ile mücadelede ön saflarda hizmet vermekteyiz. Obezite ile mücadelemiz Obezite merkezlerinin tedavi protokolü çerçevesinde Uzman Hekim, Diyetisyen, Psikolog, Fizyoterapist ve Hemşireden oluşan profesyonel sağlık kadromuz ile multidisipliner yaklaşım ile sürdürülmektedir.

Hastanemiz B Blok girişinde diyetisyenlerimiz tarafından açılan stantta hasta ve hasta yakınlarına bilgi verilerek broşür dağıtıldı.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024