10 milyon çocuğa yüzme öğrettik, 4 milyon öğrenciyi yetenek taramasından geçirdik - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Spor

10 milyon çocuğa yüzme öğrettik, 4 milyon öğrenciyi yetenek taramasından geçirdik

10 milyon çocuğa yüzme öğrettik, 4 milyon öğrenciyi yetenek taramasından geçirdik
Yayınlama: 15 Mart 2024 Cuma - 1.816
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin, spor ülkesi olma yolunda, organizasyonlara ev sahipliği yapmada büyük aşamalar kat ettiğini belirterek, “Stadyumlar, spor salonları, yüzme havuzları, atletizm tesisleri var. Binlerce tesis yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Eskiyen tesisleri de yeniliyoruz. Tesislerimizde 10 milyon çocuğa yüzme öğrettik, 4 milyon öğrenciyi yetenek taramasından geçirdik. Türkiye'de spor devrimi devam ediyor.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Bursa’da Atatürk Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun temeli atma törenine katıldı, ardından Yıldırım Gençlik Merkezi'nin açılışını yaptı.

Bakan Bak ilk olarak Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılacak Atatürk Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun temel atma törenine katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, törende yaptığı konuşmada, Bursa’ya spor alanında önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.

Atatürk Spor Salonu'nun yıkıldıktan sonra yerine yenisinin projelendirilmesi ve yapımına başlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Bak, kendisinin de eski salonda birçok anısının olduğunu dile getirdi.

“Türkiye'nin dört bir yanında eserlerimiz var”

Bursa'nın bir spor kenti olduğunu kaydeden Bakan Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bursa'ya da şehrin merkezinde böylesine güzel bir spor salonu yakışır. Başkan'a teşekkür ediyoruz. Tüm tezviratlara rağmen 'Atatürk'ün ismini kaldıracaksınız, şöyle yapacaksınız, böyle yapacaksınız' demelerine rağmen biz iş yaparız. Lafla peynir gemisi yürümez, işlerle yürür. Dolayısıyla biz hep iş yaparız, hizmet yaparız, eser üretiriz. Türkiye'nin dört bir yanında eserlerimiz var. Bursa'da da çok eserlerimiz var. Kazandırdığımız tesisler ortada.”

Türkiye'nin bir spor devrimi yaşadığını vurgulayan Bakan Bak, “Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde son 22 yılda yapılan eserler ortada. Malumunuz yapılan stadyumlar, devasa spor salonları, yüzme havuzları, atletizm tesisleri, inanılmaz tesisler var. Binlerce tesis yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Eskiyen tesisleri de yeniliyoruz.” ifadesini kullandı.

Bakan Bak, 1972'de yapılan Atatürk Spor Salonu'nun ömrünü tamamladıktan sonra yıkıldığını, yeni salonun Bursa Büyükşehir Belediyesince 3 bin 100 kişi kapasiteli projelendirildiğini aktardı.

“Türkiye'de spor devrimi devam ediyor. Her yerde eserler var”

Bakanlık olarak önemli işlere imza attıklarına değinen Bakan Bak, şunları anlattı:

“Türkiye çapında 22 yılda olimpik ve yarı olimpik olmak üzere yaklaşık 700 yüzme havuzu yapıldı, 100 tanesi de devam ediyor. Peki ne oldu? Burada bu ülkenin çocuklarına, 10 milyon çocuğuna yüzme öğretildi. Uluslararası alanda başarılı sporcular çıkmaya başladı. Çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak tutuldu. Buradan ailelere tekrar sesleniyoruz: Bu tesislere anneler, babalar nineler, dedeler, çocukları alıp getirin. Torunlarınızı alıp getirin. Kötü alışkanlıklardan, kötü akımlardan uzak tutalım. Buradan başarılı sporcular çıksın.”

Bakan Bak, ilkokul 3'üncü sınıflardaki 4 milyon öğrenciyi yetenek taramasından geçirdikleri bilgisini vererek, "Buradan çeşitli branşlara yönlendirdik. Yeteneğine göre yönlendiriliyor. Türkiye'de spor devrimi devam ediyor. Her yerde eserler var. Bu eserleri belediyelerimizle beraber yapıyoruz. Eser üretmeye, bu ülkenin gençleri için çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin butona basmasıyla spor salonunun temeline ilk harç döküldü.

Bakan Bak, Yıldırım Gençlik Merkezi'nin açılışını yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, daha sonra Bursa'nın Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'nde Gençlik ve Spor Bakanlığınca inşa ettirilen Yıldırım Gençlik Merkezi'nin açılışına katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Bakan Bak, ülke genelinde 400'den fazla gençlik merkezinin bulunduğunu bildirdi.

Bu merkezlerde spor, sanat, kültür, müzik gibi etkinliklerle gençleri ağırlamaya devam edeceklerini belirten Bakan Bak, velilere, ailelere seslenerek, şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklarınızı spor tesislerine getirin. Buralar ücretsiz. Niçin getirin? Çünkü Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizim en büyük görevlerimizden biri de çocuklarımızı bağımlılıktan, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Spora yönlendirerek onları sporla beraber topluma kazandırmak, toplumun düzgün bireyleri olarak yetişmesini sağlamak.”

Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde spor devrimi yaşanan Türkiye'nin dört bir yanında 22 yılda onlarca tesisin, stadyumun inşa edildiğini dile getirdi.

“Sadece 22 yılda olimpik ve yarı olimpik olmak üzere 700 yüzme havuzu yapıldı. Bu 700 yüzme havuzunda 10 milyon çocuğumuz 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' kampanyasıyla yüzme öğrendi.” diyen Bakan Bak, ülkenin dört bir yanına yeni eserler kazandırmaya devam edeceklerini anlattı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve beraberindeki amatör sporcu çocuklarla kurdele kesilerek merkezin açılışı yapıldı.

Bakan Bak, spor kulübü temsilcileri, milli sporcular, gönüllü gençler ve öğrencilerle iftar programında buluştu 

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, daha sonra, Kestel Spor Salonu'nda spor kulübü temsilcileri, milli sporcular, gönüllü gençler ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu iftar programına katıldı.

Bakan Bak, yaptığı konuşmada Türk sporcuların uluslararası başarılarının son dönemde artarak devam ettiğini belirtti.

Türkiye’nin Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na Türkiye'nin yaklaşık 100 sporcuyla katılacağını belirten Bakan Bak "Hedefimiz altın madalyalar ve kürsüde yer almak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'nin bir spor devrimi yaşadığını dile getiren Bakan Bak, özellikle yeni yapılan spor tesisleriyle bir spor ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Bakan Bak, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na değinerek, "İnşallah Türkiye'miz orada ay-yıldızlı bayrağı göndere çektirecek ve İstiklal Marşı'nı tüm dünyaya dinletecek. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 100 sporcuyla orada olacağız. Hedefimiz altın madalyalar ve kürsüde yer almak. Bizler ülkemizin bayrağını göndere çektirecek Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları istiyoruz. İşte bu şampiyonlar sizin içinizden çıkacak. Bu ülkenin gururu olacaksınız." ifadesini kullandı.

"Türkiye Yüzyılı, sporun yüzyılı"

Bursa'ya çok sayıda eser kazandırdıklarını anlatan Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz eser yaparız, yeni tesisler yaparız. Bursa'mızda yeni Atatürk Spor Salonu'nu 2 yıl içinde bitirmiş olacağız. Avrupa standartlarında stadyumlar yapılırken, spor salonları yapılırken, yüzme havuzları yapılırken dediler ki 'Bunları niçin yapıyorsunuz?'. Bunları gençler için yapıyoruz. Gençlerin spor yapması için yapıyoruz. İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizim en önemli görevlerimizden biri bağımlılıkla, uyuşturucuyla, kötü alışkanlıklarla mücadele. O noktada bütün tesisler ailelerin, gençlerin emrinde. Herkes spor tesislerine gelsin, spor yapsın, yüzmeden, atletizme, masa tenisinden, kick boksa, karateden judoya, güreşe ve bütün branşlarda tesisler emrinizde. İşte bütün bunlarda çok şanslıyız. Sporun içinden gelen bir Cumhurbaşkanımız var, Recep Tayyip Erdoğan var. Recep Tayyip Erdoğan her zaman sporcunun yanında her zaman onunla beraber."

Gençlere güvendiklerini belirten Bak, "Türkiye Yüzyılı, gençlerin yüzyılı. Türkiye Yüzyılı, sporun yüzyılı. Türkiye Yüzyılı, bizim yüzyılımız, çılgın Türklerin yüzyılı, sporcularımızın yüzyılı. Hep beraber al bayrağı göndere çektireceğiz. Tüm dünyaya 'Bu Türkler çılgın.' dedirteceğiz. Avrupa, dünya, olimpiyat şampiyonlarıyla tekrar tüm dünyaya gücümüzü göstereceğiz." dedi.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024