Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlanıyor - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Spor

Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlanıyor

Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlanıyor
Yayınlama: 19 Mayıs 2023 Cuma - 1.793
A+
A-

Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, ‘’#HEPYAŞIMIZ19’’ temasıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği etkinliklerle tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor.

Her yıl 15-21 Mayıs tarihlerini kapsayan “Gençlik Haftası” ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenleyeceği etkinliklerle tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu yıl da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, ülke genelinde belediyeler, üniversiteler, sivil toplum, kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde, kültürel, sanatsal ve sportif birçok etkinlikle, ‘’#HEPYAŞIMIZ19’’ temasıyla kutluyor.

Temsilci Gençler Ankara’da

Hafta kapsamında Türkiye’nin 81 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Azerbaycan’dan gelen temsilci gençler, ilk olarak Ankara’da buluşacak. Temsilci gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ziyaret edecekler.

“Milli Mücadele: Bitmeyen Yolculuk” programıyla tarihi ve kültürel zenginliklerimizi de yerinde görüp milli mücadele ruhunu yerinde müşahede etme fırsatı bulacak olan temsilci gençler, Ankara’da bulundukları sürede Anıtkabir, I. Ve II. Meclis, Hacı Bayram-ı Veli Cami, Tacettin Dergahı, Ulucanlar Cezaevi Müzesi ile Hamamönü’nü de ziyaret edecekler. Gençler, “Milli Mücadele: Bitmeyen Yolculuk” programı kapsamında, Ankara-Samsun ve Amasya illerini kapsayan kültür ve tarih programınada katılacaklar.

19 Mayıs’ta ilk tören Anıtkabir’de

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığındaki heyetin 9.30’da Anıtkabir ziyareti ile başlayacak.

Akşamda, Başkent Millet Bahçesinde saat 20.00’de Sinan Akçıl konseri düzenlenecek.

‘’Daha güçlü ve daha mutlu bir Türkiye hedeflerine gençlerimizle ulaşacağız’’

Gençlik Haftası ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'da, millet egemenliği ve tam bağımsızlığımız için yaktığı meşalenin heyecanını ve coşkusunu, Cumhuriyetin 100. Yılında aynı ruh ve heyecanla yaşadığını vurguladı.

Türkiye'nin geleceğe olan yürüyüşünde tek güvencesinin Atatürk’ün işaret ettiği gibi gençler olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, ‘’Bilimde, sporda, sanatta ve hayatın tüm alanlarında daha güçlü ve daha mutlu bir Türkiye hedeflerine gençlerimizle ulaşacağız’’ dedi.

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024