Kazanırsa Ayşe Ünlüce Belediyedeki aile şirketini dağıtacak mı? - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Magazin

Kazanırsa Ayşe Ünlüce Belediyedeki aile şirketini dağıtacak mı?

Kazanırsa Ayşe Ünlüce Belediyedeki aile şirketini dağıtacak mı?
Yayınlama: 25 Mart 2024 Pazartesi - 4.929
A+
A-

Eskişehir'de belediyelerdeki yapılanma içinde eş dost akraba ilişkileri hiç olmadığı kadar göze batıyor. Cumhur İttifakı adayı Nebi Hatipoğlu'nun dikkat çektiği belediye için aile şirketi tanımlamasına neden olan bu isimler !Düne güvené diyen CHP adayı Ayşe Ünlüce'nin gündeminde mi? Kendi akrabalarının da olduğu isimlerle yolları ayıracak mı yoksa bu girift çalışma ortamı aynen devam mı edecek?

11 Şubatta yayınladığımız "Belediye değil Aile Şirketi!" haberlerimizle ilgili bu tarihe kadar herhangi bir açıklama yapılmadı..  Ancak seçime sayılı günler kala Eskişehir Kamuoyu Ayşe Ünlüce'nin bu konudaki yol haritasını merak ediyor..

İşte o bilgiler: 

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, Dede Mahallesi'ndeki Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında bir kez daha Büyükşehir Belediyesi'ndeki aile boyu saltanatı dile getirmesi akıllarda bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

Eğer Hatipoğlu'nun iddiaları doğru çıkarsa her fırsatta liyakatten, işi ehline vermekten söz eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in 25 yıldır Eskişehir'in nitelikli bireyleri yerine yakın çevresini belediye kadrolarına doldurduğu daha net olarak anlaşılacak.

Bize ulaşan bilgilere göre;

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Bükülmez.

M. Bükülmez'in kız kardeşi Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (ESKİ) Personel Daire Başkanı.

Erkek kardeşi ise ESKİ Genel Müdürlüğü Satın Amla Şube Müdürü A. Bükülmez. Seçimi aldıkları takdirde daire başaknı olacak.

Yılmaz Büyükerşen'in kaynı M. Asbuzoğlu 70 yaşlarında ve Kalabak Su Dolum Daire Başkanlığında danışman.

Kaynının kızı Iraz Bayındır (Asbuzoğlu) Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Daire Başkanı, aynı zamanda Özel Kalem Müdürü.

Iraz Bayındır'ın kocası H. Bayındır ESTRAM Genel Müdürü

Kardeşi Z. Asbuzoğlu da belediyede çalışıyor. Mesai yapan çalışanlar ise böyle birini pek görmediklerini söylüyorlar.

Halkın gözünde kıyak olarak bilinen ek görevlendirme yerlerine seçilmişler de var. Örneğin B. Değirmencioğlu. Hem Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü hem de Teftiş Kurulu Başkanı!

Peki bitti mi? Bitmedi.

Şimdi Yılmaz Büyükerşen'in yerine Belediye Başkanı seçtirilmeye çalışılan Ayşe Ünlüce'nin kız kardeşinin kocası, eniştesi E. Yıldız da ESKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanı.

Şimdi Eskişehir'in has evlatları soruyor:

"Bu şehirde belediyede bu kadar mevkide, makamda, konumda çalışabilecek olanlar sadece sizin yakınlarınız mı? Bu şehirde yaşayan yüz binlerce insan arasında bu makamları hak eden başka Eskişehir evladı yok mu?

Bu alımları neye göre yapıyorsunuz? Yakınınız olup olmamasına göre mi, liyakate göre mi? Aile boyu yapılanma tam bir saadet zinciri oluşumu gibi bir kazanç sağlamıyor mu?

Bakalım Büyükşehir Belediyesi yönetimi bu iddiaları nasıl cevaplandıracak, cevaplandırabilecek mi?



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024