letişim Başkanı Altun’dan depremlere ilişkin dezenformasyonlara karşı uyarı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Magazin

letişim Başkanı Altun’dan depremlere ilişkin dezenformasyonlara karşı uyarı

letişim Başkanı Altun’dan depremlere ilişkin dezenformasyonlara karşı uyarı
Yayınlama: 21 Şubat 2023 Salı - 996
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremlerin ardından, resmî kanallar yoluyla teyit edilmemiş ve doğruluğundan emin olunmayan sosyal medya içeriklerine itibar edilmemesi gerektiğini vurguladığı bir mesaj yayımladı.

İletişim Başkanı Altun, Hatay'da ardı ardına yaşanan iki depremden sonra yeniden bazı kasıtlı dezenformasyon faaliyetleri yürütüldüğüne dikkati çekti.

Bu faaliyetlerin afetle mücadele sürecine olumsuz etki etme amacı taşıdığını belirten İletişim Başkanı Altun, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın ihbar, duyum, söylenti, öngörü kılıfıyla yayılan, resmî kanallar yoluyla teyit edilmemiş ve doğruluğundan emin olunmayan sosyal medya içeriklerine itibar etmemesi, doğru bilgi için resmî kanalları takip etmesi önem arz etmektedir.

Asılsız ihbar ve gerçek dışı haberlerle her türlü çalışmaya engel olan ve vatandaşlarımızı panikleterek toplumu infiale sürükleyen içerikler, ilgili güvenlik birimlerimizce yakından takip edilmektedir. Gerek görülen durumlarda yasal işlemler de ivedilikle başlatılacaktır."

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024