2 bin fidanla Deprem Şehitleri Ormanı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Ekoloji

2 bin fidanla Deprem Şehitleri Ormanı

2 bin fidanla Deprem Şehitleri Ormanı
Yayınlama: 21 Mart 2023 Salı - 1.063
A+
A-

Eskişehir'in İnönü ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası çerçevesinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar anısına 2 bin fidan dikilerek '6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı' oluşturuldu.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası Etkinlikleri Kapsamında Deprem Şehitleri Adına Fidan Dikildi

Bu sene deprem teması ile kutlanan 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, diğer protokol üyeleri, depremde şehit veren farklı meslek gruplarının temsilcileri, STK'lar, öğrenciler ve Eskişehir'de konaklayan depremzede aileler ile beraber fidan dikim törenine katılarak fidanları toprakla buluşturdu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardında yapılan dualardan sonra fidanlar dikildi. İnönü ilçesi Dutluca köyünde toprak işlemesi yapılan 10 dekarlık alanda karaçam, sedir ve yapraklı türlerden 1000 fidan toprakla buluşturularak “6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı" kuruldu.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024