Eğitim Fakültesinde “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” etkinliği gerçekleştirildi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Eğitim Fakültesinde “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” etkinliği gerçekleştirildi

Eğitim Fakültesinde “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” etkinliği gerçekleştirildi
Yayınlama: 23 Mart 2024 Cumartesi - 2.424
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı tarafından, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü için “Down Sendromlu Bireylerin Erken Çocukluktan Yetişkinliğe Yolculuğu” başlığıyla bir panel düzenlendi. Panele, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç ve Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Ergenekon başta olmak üzere çok sayıda kişi katılım gösterdi.

Prof. Dr. Dinç: “Duyarlılık en önem verdiğimiz konu”

Panelin açılış konuşmaları Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç ve Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Ergenekon tarafından gerçekleştirildi. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Ergenekon, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Günün anlam ve önemine vurgu yapan Dinç ise, “Bu özel günde organize edilen bu etkinlik bizim için çok değerli. Duyarlılık en önem verdiğimiz konu. Çok şeye ihtiyacımız var. Üniversitemize gelince bunun daha çok farkına vardım. Sağlıklı olunca her şeyi değerli olarak kabul ediyoruz. Yaşamadan bilemeyiz ama yaşayanların farkında olmak gerekiyor. Eğitim, çalışma, sosyal hayata katılmanın ne kadar mühim olduğunu görmek, göstermek ve anlatmak gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Down sendromu konuşuldu

Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Emine Sema Batu, “Down Sendromu mu? Okul Öncesinde Nasıl Kaynaştıralım?”; Türkiye Down Sendromu Derneği (TDSD) Eskişehir Şube Temsilcisi Uğur Bahri Yavuz, “Bir Baba Olarak Doruk'la Değişen Hayatım”; Psk. Merve Özman ve Öz Savunucu Sude İrem Akyıldız ise “Down Sendromu ve Yetişkinlik: Sosyal Yaşam, Bağımsızlık ve İş Hayatı” başlıklı konuşmalarıyla panelde konuşmacı olarak yer aldı. Panelin moderatörlüğünü ise Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aysun Çolak üstlendi.

Panelin sonunda fuaye alanında bulunan Özkan Halaç Özel Eğitim Meslek Okulu ürün sergisi ve Özel Eğitim Bölümü lisans öğrencilerinin poster sunumları katılımcılar tarafından ilgiyle ziyaret edildi.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024