Nebi Hatipoğlu öğrencilerle bir arayalım gelerek sorularını yanıtladı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Nebi Hatipoğlu öğrencilerle bir arayalım gelerek sorularını yanıtladı

Nebi Hatipoğlu öğrencilerle bir arayalım gelerek sorularını yanıtladı
Yayınlama: 20 Mart 2024 Çarşamba - 5.336
A+
A-

Hatipoğlu öğrencilere yönelik vaatlerini açıkladı

‘Mezun olduk ne oldu?’ etkinliğine katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu; Eskişehir'i daha güzel bir şehir yapmak için var gücümüzle çalışacağız”

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen ‘Mezun olduk ne oldu?’ etkinliğinde öğrenciler ile bir araya gelerek, sorularını yanıtladı.

AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, ESOGÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün düzenlediği ‘Mezun olduk ne oldu?’ etkinliğine katıldı. Hatipoğlu, Fazıl Tekin Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, gelecek dönemde gençlere yönelik vaatlerini yineledi. ‘Öğrenci kenti’ olarak anılan Eskişehir’de yaşayan öğrencilerin kendilerine layık bir hizmet alamadığını ifade eden Hatipoğlu, “Sizlerle buluşup, iş hayatımda yaşadıklarımı anlatmak benim çok hoşuma gidiyor. Biliyorsunuz, Eskişehir bir marka şehir oldu ama gerekli yatırımları zamanında yapamadığı için şu an altyapısı çökmek üzere. İşlerin kötü bir yöne gittiğini görüyorum. Siz şehrin genellikle merkezinde yaşadığınız için bu sorunları çok göremiyorsunuz ama trafiğin halini görüyorsunuz. Eskişehirspor'un hali belli. Ben bunları düzeltmek adına şehrini çok seven, Eskişehirspor aşığı bir insan olarak belediye başkanı olmaya karar verdim. İnşallah 31 Mart'ta seçimleri kazanacağız. Eskişehir’de ulaşım biraz pahalı. Aynı zamanda ulaşımın belli saatlerde kesildiğini görüyoruz ki burada öğrenciler neredeyse 24 saat yaşıyor. Burada ulaşımla ilgili bir abone kart olmadığını gördük. Öğrenciler, okula giderken ve isosyalleşirken aşağı yukarı aylık 800-900 lira ulaşım bedeli ödediğini görüyoruz. Bunun için öğrencilerimize 50 TL’lik abone kartı hizmeti başlatacağız ve gece seferleri düzenleyerek, vatandaşlarımızın ulaşımını kısıtlamayacağız. Ayrıca, sizlerin kültür sanat faaliyetlerine bütçe ayıramadığını gördük ve bununla ilgili de bir kültür kart planladık. Bu kültür kart ile her öğrenciye 500 TL'lik imkan sağlayacağız. Bu beş yüz TL'lik fıkra sizlere sinema, kitap ve benzeri alışverişlerinizde kullanabileceksiniz. Onun dışında Eskişehir’de çok öğrenci olmasına rağmen büyükşehir belediyesinin bir burs programı yok. Biz, ihtiyaç sahibi öğrenciler için 5 bin liralık burs programı açıklayacağız. 5 tane 4 bin 500 kişilik yurt yapmayı düşünüyoruz. Belediye bünyesinde ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi orada ücretsiz ağırlayacağız ve öğrenci mahallelerinde ücretsiz wifi imkanı sağlayacağız. Eskişehir'i hem vatandaşlar hem de öğrenciler için daha güzel bir şehir yapmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi. 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024