GSF’den “Mehmet Akif’in Şiirleri Bağlamında Çağdaş Plastik Sanatlar” etkinliği - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

GSF’den “Mehmet Akif’in Şiirleri Bağlamında Çağdaş Plastik Sanatlar” etkinliği

GSF’den “Mehmet Akif’in Şiirleri Bağlamında Çağdaş Plastik Sanatlar” etkinliği
Yayınlama: 19 Mart 2024 Salı - 1.899
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü tarafından İstiklâl Marşımızın kabulü haftasına ithafen “Mehmet Akif’in Şiirleri Bağlamında Çağdaş Plastik Sanatlar” atölye etkinliği düzenlendi. GSF Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülçin Karaca öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe Resim Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Coşkun, Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leyla Varlık Şentürk ve Arş. Gör. Özge Öner'in yanı sıra öğrenciler katılım gösterdi. Atölyenin ardından İstiklâl Marşımızın kabulü haftasına özel hazırlanan “Mehmet Akif'in Şiirleri Bağlamında Çağdaş Plastik Sanatlar Sergisi” ile sanatseverler GSF Sergi Salonunda ağırlandı. 

Prof. Coşkun: “Mehmet Akif’in dizeleriyle sunulan eserlerin ruhu çok büyük”

12 Mart 1921 tarihinde gerçekleşen İstiklal Marşımızın kabulünün 102. Yılına ithafen gerçekleştirilen sergi ile ilgili görüşlerini dile getiren Prof. Dr. Rıdvan Coşkun şunları söyledi: “Birbirinden farklı düşünsel kavram ve paradigmalarla 2 gündür bu sergiyi sizlerle buluşturmak için çabalıyoruz. Sergide emeği geçen arkadaşlarımız çok disiplinli çalıştılar. Güzel şeyler ortaya çıktı. Bu serginin düşünsel tarafında ulusal marşımızın yazarı Mehmet Akif’in dizeleriyle o dizelerde yazan sözcüklerden esinlenerek yapılan eserleri görmekteyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Doç. Dr. Karaca: “Amacımız geleneksel bir konuyu çağdaş sanatla birleştirmek”

Doç. Dr. Gülçin Karaca ise etkinliğe dair şu sözleri söyledi: “Amacımız geleneksel bir konuyu üretim mekânı olan bir alanda çağdaş sanatla buluşturmak ve çalışmalar ortaya çıkartmak. Kurduğumuz atölye çalışmasıyla çağdaş çalışmalar çıkartmanın yanında verimli iletişimler kurarak öğrencilerimize katkıda bulunmak istedik. Ayrıca geleneksel önemli bir konuyu çağdaş sanatla buluşturduğumuz bu etkinliğimizde Mehmet Akif Ersoy’u,  İstiklal Marşımızın şairini de anmış olduk.”



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024