ESTÜ ile Eczacıbaşı arasında iş birliği - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ ile Eczacıbaşı arasında iş birliği

ESTÜ ile Eczacıbaşı arasında iş birliği
Yayınlama: 7 Mart 2024 Perşembe - 4.586
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Eczacıbaşı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalanarak Eczacıbaşı Proje Ofisinin Açılışı Gerçekleştirildi

Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Eczacıbaşı arasında "Eczacıbaşı Proje Ofisi" açılışını ve diğer ortaklıkları kapsayan iş birliği protokolünün imza töreni 5 Mart 2024 Salı günü gerçekleştirildi. İmza törenine Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Yunus Özdemir, Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Hanife APAYDIN ÖZKAN, Eczacıbaşı İnsan Kaynakları Grup Başkanı Sayın Eylem Özgür ve Eczacıbaşı Bilgi ve İletişim Sistemleri Grup Başkanı Sayın Hilmi Koçak, ESTÜ Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi yetkilileri ile iki kurumun temsilcileri katıldı. İmza töreninin ardından ESTÜ-Eczacıbaşı TechYouth School Paneli, TechYouth School Mezuniyet Töreni ve Eczacıbaşı Proje Ofisi açılışı gerçekleştirildi.

Rektörlükte gerçekleştirilen imza töreni sonrasında, Mühendislik Fakültesi Seminer Salonunda devam eden TechYouth School Panelinde profesyoneller, öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya geldi. Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi Müdürü Sayın Doç. Dr. Emre ÇİMEN'in moderatörlüğünde, Sayın Eylem ÖZGÜR ve Sayın Hilmi KOÇAK öğrencilerin sorularını yanıtladı. Panel sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Hanife APAYDIN ÖZKAN ve Eczacıbaşı Bilişim İş Birimi Direktörü Sayın Barış DÖNMEZ tarafından başarı sertifikası almaya hak kazanan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

TechYouth School Mezuniyet Töreni sonrasında "Eczacıbaşı Proje Ofisi" açılışı, tüm paydaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlik alanındaki görüşmelerin ardından açılış töreni tamamlandı.

TechYouth School Neyi Kapsamaktadır?

TechYouth School, Eskişehir Teknik Üniversitesi - Eczacıbaşı iş birliği ile başlatılan bir program olup bilişim alanında sekiz oturumda düzenlenen dört modülde 15 konuyu içermektedir. Mühendislik Fakültesi, Fizik, Kimya, İstatistik, Endüstriyel Tasarım, Raylı Sistemler gibi farklı alanlardan öğrencilerin katıldığı programda Veri Farkındalığı, Siber Güvenlik, RPA, ERP, IoT, Proje Yönetimi, Dijital Dönüşüm gibi birçok konuda eğitimler verilmektedir. %70 devam koşulunu sağlayan ve eğitimler sonrasında yapılan testlerde başarı kriterini karşılayan 60 öğrenci başarı sertifikası almaya hak kazanmış olup, öğrenciler, eğitimlerdeki skorları, sınıfları ve yapılan mülakatlara göre üç farklı kategoride zorunlu staj, Kariyer Test Sürüşü (KTS) ve Kariyer Deneyim Sürüşü (KDS) programlarına seçilmişlerdir.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024