İKAF’24 kapsamında “EMLT+AI projesi” paneli gerçekleştirildi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

İKAF’24 kapsamında “EMLT+AI projesi” paneli gerçekleştirildi

İKAF’24 kapsamında “EMLT+AI projesi” paneli gerçekleştirildi
Yayınlama: 4 Mart 2024 Pazartesi - 2.307
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı (CBİKO) tarafından ilki 2019 yılında gerçekleştirilen “Yetenek Her Yerde” temalı “Bölgesel Kariyer Fuarları”, bütün üniversitelerin öğrencilerini ve mezunlarını ülkemizin lider kurum ve kuruluşlarıyla bir araya getiren bir etkinlik olmaya devam ediyor. 28-29 Şubat tarihleri arasında İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF 2024) Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde, 12 paydaş üniversite ve çeşitli meslek odalarının iş birliğinde gerçekleştirildi. Fuar kapsamında kişisel ve mesleki gelişim etkinlikleri, seminerler, bilgilendirme oturumları, atölye çalışmaları, mülakat simülasyonları gibi etkinlikler ile gençlerimizin mesleki becerilerine ve kariyer gelişimlerine katkı sağlanması hedeflenmiştir. Bu kapsamda eğitimli işsizlik sorununu ele alan ve bu nedenle özellikle gençleri hedef kitlesine alan Solution Proposal for Education-Job Mismatch Within European Region by Using Artificial Intelligence Algorithms; EMLT + AI başlıklı proje İKAF 2024'de yerini aldı. 29 Şubat 2024 tarihinde saat 12.00'de Şener Şen Kültür Salonunda  organize edilen proje panelinin oturum başkanlığını aynı zamanda EMLT+AI projesinin yürütücülüğünü yapan Prof. Dr. Nilgün Çağlarırmak Uslu üstlendi. Panelde, EML+AI projesi ortaklarından EMCC Türkiye'yi temsilen Murat Arslan, İş'te Eğitim Derneği'ni temsilen Betül Urut Yılmaz ve Prof. Dr. Eftade Emine Gaga, EMLT+AI projesi Yaygınlaştırma takımından Prof. Dr. Figen Ünal Çolak ve Tugay Yılmaz, E-öğrenme takım lideri Doç.Dr. Buket Kip Kayabaş katılımcılarla beraber oldular.

Eğitimli gençlerin işsizlik problemi ile ilgili bilgilerin paylaşılmasıyla başlayan oturumda gençlerin işsiz kalma ihtimalinin yetişkinlere göre üç kat daha fazla olduğu ve bu durumun özellikle eğitimli gençler için ciddi bir sorun teşkil ettiği belirtildi. Türkiye'de, beş gençten birinin ne eğitimde ne de işte bulunduğu ve bu durumun ülkemizde özellikle kadınlar arasında yüksek oranlarda yaşandığı gibi çarpıcı bilgilere yer verilen oturumda, EMLT+AI projesinin, genç işsizliği sorununu çözmeye yönelik olarak, yapay zeka (AI) algoritmaları kullanarak profesyoneller ve gençler için kariyer yolculuklarını iyileştirmeyi amaçlayan, uluslararası bir platform olarak geliştirilmeye çalışıldığı ifade edildi.

EMLT+AI projesinin diğer platformlardan farklarının da ifade edildiği panelde, adayların canlı mentörler ile görüşmeler gerçekleştirmesine imkân vermesi ve tüm süreçlerde uluslararası boyutta alanında uzman kişilerin, kurumların ve firmaların mentörlüğünden faydalanabilmeye olanak sağlaması dikkat çekici hususlar olarak ön plana çıktı. Ayrıca EMLT+AI https://emltai.web.app/ platformundan faydalanacak adayların ilgili ülkede yer alan sanayi odaları ve meslek kurumları tarafından tanınan sertifikalar alabileceği de ifade edildi. Bu bilgiler yanında EMLT+AI platformunun demosunun katılımcılarla paylaşıldığı panel, dinleyicilerden gelen soruların cevaplanmasıyla son buldu.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024