İKAF’24’te alanında uzman isimler genç yeteneklerle buluştu - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

İKAF’24’te alanında uzman isimler genç yeteneklerle buluştu

İKAF’24’te alanında uzman isimler genç yeteneklerle buluştu
Yayınlama: 2 Mart 2024 Cumartesi - 2.650
A+
A-

Anadolu Üniversitesi, 28-29 Şubat 2024 tarihlerinde İç Anadolu Bölgesinin en büyük kariyer fuarı olan İKAF’24’e (İç Anadolu Kariyer Fuarı) ikinci kez ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, bölgedeki paydaş üniversiteler ile birlikte Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan İKAF’24, Yunus Emre Kampüsü’nde gerçekleşti. 

50 bine yakın öğrenci ve 400’den fazla etkinlik 

İKAF’24 etkinlikleri kapsamında farklı iş kollarından yüzlerce firma ve şirket ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları da İKAF’a katıldı. 50 bine yakın öğrenci ve 400’den fazla etkinliğin yer aldığı İKAF’ta yüzlerce kurum, kuruluş ve firma alanında uzman isimleri genç yeteneklerle buluşturdu. Düzenlenen etkinliklerde ETİ Türkiye Ceo’su Ercan Öz, THY İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, ATA Portföy CEO’su Mehmet Gerz ve TAB Gıda Revenue Growth Manager Naim Kaan Yıldırım genç yeteneklerle bir araya geldi. 

ETİ Ceo’su Öz: “ETİ, inovasyona ve kaliteye çok önem veren bir şirket”

Samimiyet ve güvenin başarının sırrı olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Ercan Öz, şunları aktardı: “Eti, Eskişehir topraklarından çıkan bir şirket. Eti’de en yüksek çalışan oranına sahip üniversite, Anadolu Üniversitesidir. Yılda 6.2 milyar ürün ve saniyede 240 paket üretiyoruz. 7 bini aşkın çalışan grubumuz, 81 marka ve 600’e yakın ürünümüz var. Bu kapsamda Eti, bünyesine bağlı şirketlerin de donanımıyla diğer şirketlerden ayrılmakta. Eti’nin teknolojik gelişmeye gösterdiği özenin en büyük göstergesi olarak Eti Makine Şirketi var. Hatlarımızın yüzde 70’ini Eti Makina şirketi üretmekte. Eti inovasyona ve kaliteye çok önem veren bir şirket. Ürünlerimizin birçoğu Türkiye’de ve dünyada bir ilk. Ayrıca Eti, güneş enerji sistemlerini fabrikalarında aktif kullanarak çevreye duyarlı misyonunu da sürdürüyor. Kadın istihdamına çok önem veren bir şirketiz ve işe alımlarda elimizden geldiğince kadın istihdamını sağlamaya öncelik veriyoruz. Öte yandan Eti olarak öğrencilerimiz için 3 aylık bir gelişim programı geliştirdik. Öğrenciler kendi alanlarında çok kıymetli projelerde yer alarak hem projeleri hem de kendilerini geliştirme imkânı buluyorlar. Staj yapan öğrenciler bu süreçte projelerini, proje danışmanlarıyla koordineli bir şekilde yürütüyorlar.”

P&G Türkiye Kafkasya & Orta Asya YK Başkanı Turnaoğlu: “Şirketimizin beş ana değeri var: liderlik, sahiplik, kazanma arzusu, güven ve dürüstlük”

 

İKAF’24 kapsamında öğrencilerle bir araya gelen P&G Türkiye Kafkasya & Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu söyleşide P&G şirketinin kuruluş hikayesi, başarıları, ödülleri, şirket yapısı, işe alım süreçleri, liderlik prensipleri gibi birçok konuya değindi. Turnaoğlu, konuşmasının devamında şunlara değindi: “Biz sadece kendi şirketimiz için lider yetiştirmiyoruz. Şirketimizin bir liderlik okulu olmasından gurur duyuyoruz. Şirketimizin beş ana değeri var: liderlik, sahiplik, kazanma arzusu, güven ve dürüstlük. P&G olarak bu beş değerimizi önemsiyoruz ve bu değerler ışığında ilerliyoruz. Topluma katkı sağlamanın önemini bildiğimiz için bu katkıların öğretilmesinin değerli olduğunu düşünüyoruz. Cesaret etmek, dinlemek, anlamak, aktarmak, etkinlik alanınızı bulup tüm gücünüzle savaşmak, farklı fikirlere açık olmak, kararlı ve azimli olmak, kazanma arzusunu diri tutmak ise kariyer hayatımda hedefime ulaşmak için kendime ışık edindiğim prensipleri oluşturuyor. Siz genç arkadaşlarıma da kariyer gelişmenizde bu kavramları düşünmenizi, uygulamanızı tavsiye ederim.”

THY GMY Çay: “Logomuzda ve uçaklarımızda Türk Bayrağımızı taşıyoruz ve dalgalandırıyoruz”

İKAF’24 kapsamında dinleyicilerle bir araya gelen Abdülkerim Çay, THY’nin işleyişi ve çalışma prensipleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Abdülkerim Çay konuşmasına şöyle devam etti: “Türk Hava Yolları’nın birbirinden farklı pek çok sponsorluğu var. Gururla söylüyorum ki son dönemde de Şampiyonlar Ligi ana sponsorluğumuzu sağladık. Daha önce de FC Barcelona, Lionel Messi, Kobe Bryant gibi kulüp ve sporcularla harika sponsorluklarımız olmuştu. Sağlanan iş birlikleri başta ülkemizi sonra da markamızı dünyaya tanıtmanın en güzel yollarından oldu. Bizler THY olarak bir özelliğimizle diğer şirketlerden ayrılıyoruz çünkü logomuzda ve uçaklarımızda Türk Bayrağımızı taşıyoruz ve dalgalandırıyoruz. Ülkemizin ahlakını, kültürünü, medeniyetini dünyanın her yerine taşıyoruz, gitmediğimiz tek kıta olan Avustralya Kıtası’na uçuşlarımızı da yakın zamanda başlatıyoruz. Bizler 129 ülke, 340 şehir ve 33 bin çalışanla dünyada en çok noktaya uçan havayolu şirketiyiz. Öte yandan THY’nin göz ardı edilemeyecek bir diğer gücü ise gerçek anlamda dünyayı birbirine bağlaması. Bizde çok kuvvetli bir insan gücü ve potansiyeli var ve bu sayede dünyayı birbirine bağlayabilen bir markayız. Bu anlamda hepinize teşekkür ederim.”

ATA Portföy CEO’su Gerz: “Yatırımcılar finansal okuryazarlık, sermaye piyasası gibi konularda bilinçleniyor”

ATA Portföy CEO’su Mehmet Gerz konuşmasında davranışsal finans, finansal okuryazarlık, sermaye piyasası, hisse seçimi ve şirket analizi gibi birçok konuya değinerek şunları söyledi: “Ülkemizde yatırımcı bilincinin artmasından keyif aldığımı söylemek isterim. Yatırımcılar finansal okuryazarlık, sermaye piyasası gibi konularda bilinçleniyor ve bilinçlendikçe verimli yatırımları gerçekleştirme eğilimleri artış gösteriyor. Finansal okuryazarlık oranını daha da arttırmamız gerekiyor çünkü bilinçlenme sayesinde borsa ve yatırım fonu hesaplarındaki artış gözle görülür şekilde artıyor. Bilinçli yatırımcının şirket analizi yapması ve yatırımını doğru hisseye yatırması için yatırımcı ve işi yapan arasındaki iletişimde oldukça önemlidir. İletişim ve bilinçlenme artmaya devam ettikçe yatırım konusunda adımlar atmaya hızla devam edeceğiz.”

TAB Gıda Revenue Growth Manager’ı Yıldırım: “Sunduğumuz ürünlerle Türkiye’nin yüzde seksen beşine hitap ediyoruz”

TAB Gıda Revenue Growth Manager’ı Naim Kaan Yıldırım ise konuşmasında yatırımcılarını da göz önünde bulundurarak çalışmalarına yön verdiklerinden, TAB Gıda olarak yaptıkları ve yapmak istedikleri yatırımlardan ve TAB Gıda’nın küresel pazardaki yerinden bahsetti. Öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Naim Kaan Yıldırım konuşmasında şunları aktardı: “TAB Gıda olarak Türkiye’de restoran denilince akla gelen popüler marka zincirlerini bünyemizde bulundurmakta ve yönetmekteyiz. Sunduğumuz ürünlerle Türkiye’nin yüzde seksen beşine hitap ediyoruz. Gelişimimiz sırasında dijital dönüşüme, müşteri odaklılığına öncelik veriyoruz. Tüketici ihtiyaçlarını anlamaya çalışıyor, sorunları analiz ediyor, kalıcı çözümler bulmaya çalışıyor ve doğru fiyatlandırmayı müşterilerimize sunmayı amaçlıyoruz. Amacımıza ulaşmak için veri analizi kısmını büyük bir özenle gerçekleştiriyoruz.”

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024