Bilal Erdoğan, Anadolu Üniversitesi öğrencileri ile buluştu - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Bilal Erdoğan, Anadolu Üniversitesi öğrencileri ile buluştu

Bilal Erdoğan, Anadolu Üniversitesi öğrencileri ile buluştu
Yayınlama: 29 Şubat 2024 Perşembe - 6.212
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğini üstlendiği İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’24) kapsamında düzenlenen “Eğitimde Küresel Ufuklar: Yetenek, Deneyim ve Hedefler” başlıklı söyleşide İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan öğrencilerle bir araya geldi. Moderatörlüğünü Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’ın üstlendiği söyleşide Bilal Erdoğan, öğrencilere kariyer yolcuğunu ve tavsiyelerini aktardı. Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, şehir protokolü, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

Erdoğan, eğitim ve çalışma hayatına ilişkin anekdotları öğrencilerle paylaştı

“Eğitimde Küresel Ufuklar: Yetenek, Deneyim ve Hedefler” başlıklı söyleşide kendi kariyer sürecine ve İlim Yayma Vakfı’nın faaliyetlerine değinen Necmeddin Bilal Erdoğan, deneyimlerine dair şunları aktardı: “Öncelikle Eskişehir’de olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. 3 üniversiteye ev sahipliği yapan bu şehir, çok özel bir şehir. Bildiğiniz üzere internette hakkımda sadece lise mezunu olduğum yazıyor ancak kariyerim bununla sınırlı değil. İlkokulu Kasımpaşa, ortaokul ve liseyi Kartal’da okudum. Bizim zamanımızda İstanbul’da istediğiniz üniversiteye girmeniz mümkün değildi. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni tamamladım ve mezun olduktan sonra üniversite için Amerika’daki Indiana Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı’na başladım. Lisans programımın yanında İktisat alanında çift anadal programı okudum. 4 yıllık üniversiteyi 3 yılda bitirerek 2004 yılında dünyanın alanında en iyi üniversiteleri arasında olan Harvard Üniversitesi, Kennedy School of Government’ta kamu yönetimi alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sadece kariyer alanına yönelmedim aynı zamanda sosyal becerilerimi de geliştirmeye çalıştım. Yüksek lisansımı yaptığım süreçte Türk ve Müslüman Öğrenciler Derneği’nde görev aldım. Amerika’da olduğum süreç boyunca Fransızca ve İtalyanca öğrenmeye başladım. Harvard Üniversitesi’ni bitirdikten sonra Dünya Bankası’ndaki çalışma sürecim başladı. Dünya Bankası’nda hem Orta Doğu hem de Doğu Avrupa bölgesinde ülkelerin bütçe göstergesinin eğitim bölümünde görev aldım. Slovak Cumhuriyeti’nin işsizlik oranıyla ilgili bir çalışma yaptım. Dünya Bankası’nda çalışırken Gazze’ye de ziyaretlerde bulundum. Dünya Bankası’nda çalışma sürecimden sonra Johns Hopkins Üniversitesi’nde doktoraya başladım. Doktoranın ilk yılını okulun İtalya, Bologna’daki kampüsünde okudum, burada doktora tezimi yazarken bir yandan da ders asistanlığı yaptım. 2010-2011 yılları arasında Türkiye ziyaretlerim sıklaştı. 2011 yılında Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) yönetiminde yer aldım. Bu yıldan sonra, Türkiye’de vakıf ve derneklerde daha çok görev almaya başladım.”

Birçok öğrenciye burs ve konaklama yardımı sağlıyoruz”

Söyleşinin devamında gelen soru üzerine sosyal bir devlet olarak sosyal hizmeti gönüllü bir şekilde yapmanın oldukça önemli bir konu olduğunu belirten Erdoğan, “İlim Yayma Vakfı olarak İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ni kurduk. Bu kapsamda birçok öğrenciye burs ve konaklama yardımı sağlıyoruz. Öğrenciye yönelik hizmet veren birçok sivil toplum kuruluşu ve derneklerle birlikte çalışıyoruz. Aynı zamanda başkanı olduğum Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak dünyada geleneksel spor ve oyunların yaygınlaşması için çalışıyoruz. Farklı ülkelerden çok sayıda üyemizle etkinlik alanı olarak oldukça geniş çalışmalara imza atıyoruz. Ortaokulda öğrenim gören öğrencilere ulaşarak kültürel çalışmalar ve geleneksel sporları erken yaşta çocuklara aktarıyoruz. Vakfımızın, Türkiye’deki akademik çalışmaların sayısı ve niteliğini arttırmak amacıyla İlim Yayma Ödülleri kapsamında önemli bir projesi var. 2019 yılında bu projeyi başlattık ve sürdürmeye de devam ediyoruz. Bu kapsamda akademik ödül alanında Türkiye’deki en büyük projeyi biz yapıyoruz. Vakfımızın faaliyet alanlarını genişleterek öğrencileri ve akademisyenleri çalışmalara teşvik ediyoruz.” dedi.

“Yetkinlikleriniz, sosyalliğiniz çok önemli”

Öğrencilere iş hayatlarına ilişkin tavsiyelerde de bulunan Bilal Erdoğan, “Kendimden örnek verecek olursam şu anda da eğitim alanında çalışmalar yapıyor ve eğitimin hiç bitmeyeceğine inanıyorum. Akademisyen olmak isteyenlere ise en büyük tavsiyem, memur olmak için bunu yapmayın. Eğer eğitime hevesiniz, araştırıp öğrenme tutkunuz varsa bu mesleğin hakkını verebilirsiniz. Günümüzde yetkinlikleriniz, sosyalliğiniz çok önemli. Özellikle dil unsuru çok önemli bir yetkinlik olarak sizi rakiplerinizin önüne geçirir” diyerek kariyer hayatında gençleri öne geçirecek noktalara vurgu yaptı.

Yoğun katılımlı söyleşinin sonunda Prof. Dr. Fuat Erdal, Necmeddin Bilal Erdoğan ve Doç. Dr. Salim Atay’a hediye takdim etti.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024