İKAF’24 görkemli açılış töreniyle başladı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

İKAF’24 görkemli açılış töreniyle başladı

İKAF’24 görkemli açılış töreniyle başladı
Yayınlama: 28 Şubat 2024 Çarşamba - 4.156
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğini üstlendiği İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’24), T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katıldığı tören ile başladı. Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Ayşen Gürcan, İdris Nebi Hatipoğlu, Fatih Dönmez, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, paydaş üniversitelerin rektörlerinin yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

Bakan Özdemir Göktaş: “İKAF’24 gençlerimiz için gerçek bir çalışma hayatının kapılarını aralıyor”

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İKAF’24’ün açılış konuşmasında şunları söyledi: “Her alanda nitelikli iş gücü oluşturmaya hazır gençlerimiz onları hayallerine kavuşturacak girişimcilerle bir araya gelecektir. Oluşan bu sinerji Türkiye’nin eseridir. İKAF’24 gençlerimiz için gerçek bir çalışma hayatının kapılarını aralıyor ve gerek kamu gerek özel sektör, çalışmaya hazır mezunlarla bu etkinlikte buluşuyor. Bizler devlet olarak geleceğin liderleri olan genç arkadaşlarımızın arkasındayız. Bu anlamda istihdam sağlamaya gönüllü kamu kurumlarına, özel sektörümüze ve bilhassa Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne teşekkürlerimi sunuyorum.”

Doç. Dr. Atay: “Yolumuza hız kesmeden devam ediyoruz”

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, açılış töreninde katılımcılara kariyer fuarlarının başarısına dair sayısal verilerle desteklediği açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Atay sözlerine şu şekilde devam etti: “2019 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz kariyer fuarlarımıza, çok başarılı sonuçlar alarak devam ediyoruz. İlk sene yetmiş bin öğrencinin katılım gösterdiği organizasyonlarımız, bu yıl beş yüz bin öğrenciye ulaştı. Bu organizasyonlar, işverenler ve öğrencileri bir yerde buluşturmayı hedefleyen önemli organizasyonlardır. İnsanı kaynak olarak görmeyi değil sektöre yetenek kazandırmak adına ‘yetenek her yerde’ sloganımızla yolumuza hız kesmeden devam ediyoruz.”

Dönmez: “Hata yapmaktan korkmadan öğrenin, eksiklerinizi tamamlayın”

Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez de İKAF’ın önemini hatırlatarak başladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Geçen yıl yine aynı etkinlik vesilesiyle gençlerle bir araya geldik. Bu tür fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak genç arkadaşlarıma şunları hatırlatmak istiyorum; mezun olup atıldığımız iş hayatında oldukça temkinli ve dikkatli olmalıyız. Hata yapmaktan korkmadan öğrenmek, eksiklerimizi tamamlamak ve multidisipliner çizgide ilerlemek gerekir. Esneklik ve adaptasyon hususlarına dikkat edip sosyal anlamda ağımızı geliştirerek başarılı olacağımıza inanıyorum. Potansiyeli büyük şehrimizde bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Prof. Dr. Gürcan: “Gençler, kaderiniz sizin elinizde”

Açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında kariyer hayatının önemine vurgu yapan Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, “Bugün bu organizasyonla Anadolu Üniversitesinde olduğum için çok heyecanlıyım. Bunun en önemli sebebi de kariyerimin Anadolu Üniversitesinde başlamış olması. Eğitim bilimleri üzerine çalışırken öğretmen ve gençlerin geleceğe yönelik eğitiminde kariyer kavramının da doğru öğretilmesinin önemli olduğunu vurguluyordum. Hatta öğrencilere ortaokul yıllarında kariyer eğitiminin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Günümüzde artan imkânlara dayanarak gençlere sesleniyorum, kaderiniz sizin elinizde.” dedi.

Hatipoğlu: “Öğrencilerimizin enerjilerinin herkese çok iyi geleceğini düşünenlerdenim”

Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu ise konuşmasında şunlara değindi: “Anadolu Üniversitesi, Eskişehir’in gözbebeğidir; yıllardır Eskişehir’de tüm ülkemiz için insan kaynağı yetiştirmiştir ve bizler için de bunun anlamı büyüktür. Bir sanayici olarak, bu üniversitelerde eğitim alıp yetişen arkadaşlarımızın şehrimizin sanayisiyle Eskişehirli iş insanlarıyla bir araya getirilip burada bir sinerji yaratılmasını çok istemişimdir. Şehrimizde yetişen öğrenci arkadaşlarımızın genç ve dinamik enerjilerinin herkese çok iyi geleceğini düşünenlerdenim. Bu güzel etkinlik için Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Anadolu Üniversitesine teşekkürlerimi sunuyorum.”

Rektör Prof. Dr. Erdal, “Gençlerimiz için yüzlerce etkinliğin yer aldığı zengin bir program hazırladık”

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal İKAF’24 açılış töreninde tüm paydaşlara ve katılımcılara hoş geldiniz diyerek şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda yetenek her yerde anlayışıyla düzenlenen bölgesel kariyer fuarları bir yandan gençlerimizin her birine yetenekli olduklarını hissettiren öte yandan da kurum ve işletmelere yetenek keşfi imkânı sunan ülkemizin en önemli kariyer etkinliklerindendir. Anadolu Üniversitesi olarak Konya, Kütahya, Afyon, Bilecik ve Eskişehir’deki 12 paydaş üniversitemiz, Valiliğimiz, Sanayi ve Ticaret Odalarımız, birbirinden değerli kamu kurum ve kuruluşlarımızın değerli katkıları ile İç Anadolu Kariyer Fuarı’na bu yıl yeniden ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. İKAF 24’te işverenlerimiz ile gençlerimiz arasındaki fiziki ve psikolojik mesafeyi ortadan kaldırmaya, gençlerin işverenler ile birebir temas kurmasına fırsat sağlamaya odaklandık.  Gençlerimiz için yüzlerce etkinliğin yer aldığı zengin bir program hazırladık. Bu kapsamda gençlerimiz adına oldukça verimli geçecek olan kariyer fuarına desteklerini sunan tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

Doç. Dr. Tekeli: “İKAF’24’ü gerçekleştirmemizi sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum”

Anadolu Üniversitesi Kariyer ve Mezun Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli ise İKAF açılış konuşmasında şunlara değindi: “Bugün Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen İKAF’24 için bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Anadolu Üniversitesi olarak değerli gençlerimizin işverenlerle buluşması adına bu önemli etkinliği yapmış olmaktan gurur duyuyoruz. İKAF’24’te iş ve staj fırsatı, atölye ve söyleşiler gibi zengin program seçenekleriyle geleceklerini şekillendirecek olan gençlerimiz yarın için aydınlık adımlar atıyor ve ülkemizin geleceğine yön veriyor. Bu organizasyonu gerçekleştirmemizi sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

BKM Mutfak Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi

Programın açılış konuşmalarının ardından BKM Mutfak Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi. Törende ödül almaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi öğrencileri Yiğitalp Akgün, Rodi Özçelik, Dudu Tan’a hediye takdimi BKM Mutfak Oyuncusu Yasin Çam tarafından yapıldı.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası ile Koro Şefi Ebru Kemalbay Eren yönetiminde Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu’nun sahne aldığı İKAF'24 Açılış Töreni, İç Anadolu Kariyer Fuarı’na sponsor olan firmalara plaketlerinin takdimi ile devam etti. İKAF’a Gümüş Sponsor olarak katkı sağlayan kurum yöneticilerine plaketleri Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu tarafından takdim edildi. Altın Sponsor olarak katkı sağlayan kurum yöneticilerine plaketleri Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Ayşen Gürcan ve Fatih Dönmez, Platin Sponsor olarak katkı sağlayan kurum yöneticilerine ise plaketleri Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy tarafından takdim edildi.

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a Anadolu Üniversitesi adına hediye takdimi ise Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal tarafından yapıldı. İKAF’24 Açılış Töreni, kurdele kesim merasimi ile sona erdi.

İKAF’24 kapsamında düzenlenen etkinlikler 2 gün boyunca devam edecek. Program hakkında detaylı bilgiye ikaf.anadolu.edu.tr adresinden erişilebilir.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024