İKAF’24 söyleşilerinin konuğu “ASPİLSAN” oldu - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

İKAF’24 söyleşilerinin konuğu “ASPİLSAN” oldu

İKAF’24 söyleşilerinin konuğu “ASPİLSAN” oldu
Yayınlama: 28 Şubat 2024 Çarşamba - 1.786
A+
A-

İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’24) kapsamında gerçekleştirilen “ASPİLSAN Enerji’de Kariyer Fırsatları” söyleşisi Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu’nda yapıldı. Konuşmacı olarak ASPİLSAN Enerji Yetenek Geliştirme ve Eğitim Uzmanı Nurçin Kaya’nın yer aldığı söyleşiye Anadolu Üniversitesi Kariyer ve Mezun Merkezi (ANAKARİYER) Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli başta olmak üzere öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

Kaya: “ASPİLSAN enerji olarak ülkeye 6 adet yeni iş kolu kazandırmış durumdayız”

ASPİLSAN Enerji şirketlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ni güçlendirme amaçlı kurulmuş bir şirket olduğunu belirten ASPİLSAN Enerji Yetenek Geliştirme ve Eğitim Uzmanı Nurçin Kaya konuşmasının devamında kurumu hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: “ASPİLSAN şu anda Türkiye’nin ilk ve tek Nİ-Cd kimyasında havacılıkhelikopter batarya sistemlerini üreten ülkenin en büyük batarya üreticisidir. Öte yandan ASPİLSAN aynı zamanda Haziran 2022’de seri üretimine başlamış olup Avrupa’da lityum iyon 18650 pillerin seri üretimini yapan ilk firmadır.”

İş başvuru süreçlerinden de bahseden Kaya: “İş başvurularımızı üç yerden alıyoruz. Kendi sitemiz öncelikli olmak üzere iş başvurularında LinkedIn ve Vizyonergenc gibi mecraları da kullanıyoruz. ASPİLSAN Enerji olarak ülkeye 6 adet yeni iş kolu kazandırmış durumdayız. Bunlardan bazıları şunlar; Pil Montaj Mühendisliği, Pil Montaj Teknisyenliği, Formasyon Teknisyenliği ve Formasyon Mühendisliği. Bu meslekler Türkiye’nin başka hiçbir firmasında yok. Staj kısmında ise hem lise hem de üniversite döneminde staj programı yapmaktayız. Öğrencilerimizin her noktada sürece katılmasını sağlıyoruz ve aynı zamanda okurken de kurumsal bir iş deneyimi kazanmalarına vesile oluyoruz.” dedi.

Söyleşi, İşletme Fakültesi Pazarlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enes Emre Başar’ın ASPİLSAN Enerji Yetenek Geliştirme ve Eğitim Uzmanı Nurçin Kaya’ya teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024