Eğitim Fakültesinde TÜBİTAK 1002 Programı başarısı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Eğitim Fakültesinde TÜBİTAK 1002 Programı başarısı

Eğitim Fakültesinde TÜBİTAK 1002 Programı başarısı
Yayınlama: 17 Mayıs 2023 Çarşamba - 2.389
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ümran Alan’ın yürütücülüğünü üstlendiği, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Temel Eğitim Anabilim Dalı Okul Öncesi Eğitimi Yüksek Lisans Programı öğrencisi İlkay SEL’in bursiyer olarak yer aldığı “Okul Öncesi Eğitimde 3 Boyutlu Modelleme ve Yazdırma: Bir Uygulama Örneği” başlıklı proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1002-Hızlı Destek Programı kapsamında kabul edildi.

Dr. Öğr. Üyesi Alan: “Okul öncesi çocuklara yönelik bir proje gerçekleştirdik”

Proje ile ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Ümran Alan şunları söyledi: “Öğrenmeyi desteklemek amacıyla üç boyutlu modelleme ve yazdırma teknolojilerinin kullanımı okullarda giderek yaygınlaşıyor. Bu yaygınlaşma ile birlikte bu teknolojilerin eğitime entegrasyonunu konu alan araştırmaların sayısında da belirgin bir artış söz konusu. Daha çok eğitim sisteminin üst basamaklarında gerçekleştirilen bu araştırmalar, 3 boyutlu modelleme ve yazdırma teknolojilerinin eğitime entegrasyonun hem öğrenenler hem de öğretmenler açısından pek çok fayda sağladığını söylüyor.  Küçük yaştaki öğrenenlerle yapılmış çalışmalar ise sınırlı sayıda. Ancak bu çalışmalar çocukların 3 boyutlu modelleme ve yazdırma süreçlerine rahatlıkla katılabildiklerini, 3 boyutlu modelleme ve yazdırmaya yönelik ilgilerinin ve meraklarının yüksek olduğunu, bu yeni teknolojiyle olan etkileşimlerinin doğal keşif süreçlerine oldukça benzediğini ve çocuklar için zengin öğrenme fırsatları sunduğunu gösteriyor. Biz de buradan hareketle projemiz kapsamında okul öncesi dönem çocuklarına yönelik 3 boyutlu modelleme ve yazdırma teknolojilerinin entegre edildiği bir eğitsel uygulama süreci geliştirmeyi ve bu eğitsel uygulama sürecinin çocuklar, uygulayıcı öğretmen ve okul ekosistemindeki diğer okul öncesi öğretmenleri üzerindeki çıktılarını incelemeyi amaçlıyoruz.”

Sel: “Bu projenin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum”

3 boyutlu modelleme ve yazdırma teknolojilerinin entegre edildiği eğitsel uygulamaları öğretmeni olduğu anasınıfında gerçekleştirecek olan yüksek lisans öğrencisi İlkay Sel ise, “Okul öncesi eğitim basamağında 3 boyutlu modelleme ve yazdırma gibi yenilikçi teknolojilerin kullanımının ve özellikle bu yaş grubundaki çocuklar üzerindeki yansımalarının keşfedileceği bu araştırmanın bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çocuklar proje kapsamında ‘Yaşadığımız Binalar: Evler’ teması etrafında çalışacaklar.” dedi.

 

 

 

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024