TED ESKİŞEHİR KOLEJİ VEX ROBOTICS TURNUVASI GERÇEKLEŞTİ - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

TED ESKİŞEHİR KOLEJİ VEX ROBOTICS TURNUVASI GERÇEKLEŞTİ

TED ESKİŞEHİR KOLEJİ VEX ROBOTICS TURNUVASI GERÇEKLEŞTİ
Yayınlama: 17 Ocak 2023 Salı - 1.615
A+
A-

Guinnes Rekorlar Kitabı’nda “Dünya’nın En Büyük Robot Yarışması” olarak yer alan VEX Robotics Yarışmalarının, ülkemizde düzenlenen turnuvalarından biri TED Eskişehir Koleji tarafından Eğitimde İnovasyon Derneği iş birliği ile ulusal katılımlı olarak 14 Ocak 2023 Cumartesi günü VEGA alışveriş merkezinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen ortaokul robotik takımları yoğun çalışmalar sonucunda tasarladıkları ve kodlamasını yaptıkları robotlarıyla katıldıkları maçlarda seyircilere heyecanlı dakikalar yaşattılar. Öğrenciler turnuva hazırlık süreçlerini anlattıkları mühendislik defterleri ve posterleriyle jüri üyelerinin karşısına çıkarak başarılı sunumlar gerçekleştirdiler.

Açılış konuşmalarını Eskişehir Valiliği Vali Yardımcısı Salih ALTUN, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE ve TED Eskişehir Koleji Kurucu Temsilcisi Banu KURT'un yaptığı turnuva İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Barış HANCI ve il Milli Eğitim Şube Müdürleri Metin ERKMEN ile Naci KESKİNKILIÇ’IN katılımıyla başladı. Turnuva Excellence Award, Teamwork Champion Award, Teamwork 2nd Place Award, Design Award, Robot Skills Champion, Robot Skills 2nd Place, Judges Award, Innovate Award, Build Award, Create Award ve Energy Award ödüllerinin bulunduğu kategorilerde gerçekleşti.

Takımların sunumlarını, robotlarını ve mühendislik defterlerini değerlendirmek üzere Doç. Dr. İrfan SÜRAL, Doç. Dr. Ersin KARADEMİR, Dr.Öğr.Üy. Celal Murat KANDEMİR ve Öğr. Gör. Aydın AKGÜN jüri üyesi olarak robotik turnuvasında yer aldı.

TED Eskişehir Koleji robotik takımı "TED Engineers" turnuvada  "Teamwork 2nd Place" ödülünü kazanarak Türkiye 2.si olarak Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

TED Eskişehir Koleji tarafından Eğitimde İnovasyon Derneği iş birliği ile VEGA Outlet Alışveriş Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen turnuva Anadolu Hastanesi, Çetintaş, Educat, GCA, Pupa, Success International, Sürel ve Şeker Petrol A.Ş.’nin sponsorluğunda gerçekleştirildi.

ÖDÜLLER

Excellence Award 

PASSPORT

Teamwork Champion Award 

SEMRUK

ALANYA ROBOTİK TEAM

 

Teamwork 2nd Place Award 

TED ENGINEERS

VEX SPEEDY

 

Design Award 

AÇIMUS PRİME

 

Robot Skills Champion 

LITTLE WARRIORS

 

Robot Skills 2nd Place 

TUNGA

 

Judges Award 

TECHNO TIGERS

 

Innovate Award 

1928T TEDMİNATÖR

 

Build Award

TURKUVAZ TECHTEAM 

 

Create Award 

BRAINSTORM

 

Energy Award 

ESROBOTİK

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024