ESKİŞEHİR’DE FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARDA REKOR BAŞVURU - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

ESKİŞEHİR’DE FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARDA REKOR BAŞVURU

ESKİŞEHİR’DE FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARDA REKOR BAŞVURU
Yayınlama: 10 Ocak 2023 Salı - 1.959
A+
A-

Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü Pervin Töre, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında fikrî ve sınai mülkiyet haklar çalışmaları kapsamında başvuru sayısında Eskişehir’de rekor artış sağlandığını kaydederek, "Ocak 2022 döneminde 72 olan başvuru sayısı 14 kat artarak 1.008'e ulaşırken; 5 olan ürün tescil sayısı da 121 kat artarak 605’e yükseldi." dedi. 

ÜRÜN TESCİL SAYISI 121 KAT ARTTI

Marka, tasarım, faydalı model ve patent kültürünün Eskişehir’de hızla yaygınlaştığını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Pervin Töre; “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in liderliğinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonundaki iş birlikleriyle okullarımızda yürütülen fikrî ve sınaî mülkiyet çalışmaları konusunda önemli mesafeler kat ettik. Eskişehir’de, Ocak 2022 döneminde 72 olan başvuru sayısı 14 kat artarak 1.008’e ulaşırken; 5 olan ürün tescil sayısı da 121 kat artarak 605’e yükseldi.” dedi.

TÜRKİYE'NİN TEKNOLOJİK VE ENDÜSTRİYEL GELİŞMESİNE KATKIDA BULUNMAK AMAÇLANIYOR

Eskişehir’deki okullarda geliştirilen ürünler için faydalı model, patentleme ve marka tescillerinde önemli adımlar atıldığını ifade eden Töre; “Milli Eğitim Bakanlığımızın yürüttüğü politikalar çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığı ile Türk Patent ve Marka Kurumu arasında imzalanan iş birliği protokolünün ardından bu alandaki çalışmalara hız verdik. Eskişehir’de marka, patent konusunda yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize eğitimler verildi, önemli farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi.  Özgün fikir ve ürünlerin tescili için birçok okulumuzda çalışmalar hızla devam ediyor. Bu süreçlere özellikle öğrencilerimizin dâhil edilmesi, onlarda bu alandaki farkındalığı artırmış ve mezuniyetleri sonrasında, bu kapsamdaki çalışmalarının tescilleriyle iş hayatlarına başlamaları motivasyonunu da beraberinde getirmiştir.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024