ARİNKOM TTO’dan “BİGG TEAM” Başarısı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

ARİNKOM TTO’dan “BİGG TEAM” Başarısı

ARİNKOM TTO’dan “BİGG TEAM” Başarısı
Yayınlama: 27 Aralık 2022 Salı - 1.355
A+
A-

Girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, fikir aşamasından pazara kadar olan süreçlerini destekleyen TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (BiGG) kapsamında, 2023-2025 döneminde girişimcilere hizmet verecek yeni uygulayıcı kuruluşlar belli oldu.

Bu kapsamda 2022 yılı Uygulayıcı Kuruluş çağrısına, 163 kuruluşun dahil olduğu 52 proje başvurusu yapıldı ve değerlendirmeler sonucunda 37 proje başvurusunun desteklenmesine karar verildi. Desteklenmesi uygun görülen projelerden biri de ARİNKOM TTO’nun koordinasyonunda güçlü ortaklarla birlikte oluşturulmuş olan BiGG TEAM projesi oldu.

Eskişehir Teknik Üniversitesinin de üniversite ortaklarından olduğu BiGG TEAM Girişimcilik Destek Programı, Eskişehir ve Bursa Bölgesinde Ar-Ge ve teknoloji tabanlı girişimciliği geliştirmeyi amaçlıyor. Proje ile “İletişim ve Sayısal Dönüşüm”, “Akıllı Üretim Sistemleri”, “Akıllı Ulaşım” başta olmak üzere “Sağlık ve İyi Yaşam”, “Enerji ve Temiz Teknolojiler”, “Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme” başlıklarında çalışmaların desteklenmesinin yanı sıra yeşil büyüme ve spor teknolojileri alanlarında teknoloji şirketlerinin kurulması da hedefleniyor. Proje kapsamında, kadın girişimciliği, akademik girişimcilik ve engelli bireylere yönelik çözüm üreten girişimler öncelikli olarak desteklenecek ve girişimcilerin 450.000 TL’lik TÜBİTAK BİGG hibesine ulaşmaları sağlanacak.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024