ESTÜ’DE 12. İnteraktif İnsan Kaynakları Semineri Düzenlendi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ’DE 12. İnteraktif İnsan Kaynakları Semineri Düzenlendi

ESTÜ’DE 12. İnteraktif İnsan Kaynakları Semineri Düzenlendi
Yayınlama: 27 Aralık 2022 Salı - 1.218
A+
A-

ESTÜ öğrenci kulüpleri, Üniversite-Sektör İş Birliği bağlamında gerçekleştirdiği faaliyetler ile sektör temsilcileri ve öğrencileri bir araya getiriyor. Bu kapsamda ESTÜ Endüstri Verimlilik Kulübü tarafından düzenlenen 12. İnteraktif İnsan Kaynakları Semineri 25 Aralık Pazar günü yapıldı.

Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, TÜBİTAK’tan Sayın Göksu ÇINAR, Haier Europa şirketinden Sayın İsmail MARAŞLI, Webtures şirketinden Sayın Hilal GÜLEN, Eczacıbaşı Vitra şirketinden Buse KASIMBEYLİ ve öğrenciler katıldı.

KAYA: “İnteraktif İnsan Kaynakları Semineri öğrencilerimizin deneyim kazanmasını sağlayacak”

Seminerin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. KAYA, 12. İnteraktif İnsan Kaynakları Seminerinin önemine vurgu yaparak, seminere katılan sektör temsilcilerinin iş mülakatlarında, staj ve iş görüşmelerinde nasıl davranılması gerektiği hususunda öğrencilere bilgi sunacaklarını dile getirdi.

KAYA, üniversitelerde hem teorik hem de pratik eğitimler verdiklerini hatırlatarak, “Bizler hem teorik hem de uygulamalı eğitim veriyoruz. Ama bazen öğrencilerimiz iş görüşmelerine gittiklerinde neler yapmaları gerektiği hususunda çekinceleri olabiliyor. Çok iyi yetişmiş öğrencilerimiz olmalarına rağmen bir anlık heyecanla iş görüşmelerinde olumsuzluklar yaşayabiliyorlar. İnteraktif İnsan Kaynakları Semineri bu anlamda öğrencilerimizin deneyim kazanmasını sağlayacaktır. İnteraktif olarak düzenlenen bu etkinlik öğrencilerimize değer katacaktır. Öğrencilerimiz bu etkinlikten sonra iş görüşmelerine gittiklerinde çok daha deneyimli olarak çok daha rahat kendilerini ifade edebileceklerdir.” diye konuştu.

Mülakat Simülasyonları Öğrencilere Büyük Bir Deneyim Yaşattı

Kariyer planlama, iş dünyasını daha yakından tanıma, değişen ve gelişen iş dünyasında insan faktörünün öneminin vurgulanması, CV hazırlama ve iş başvuru süreçleri konularında bilgilerin aktarıldığı seminerde ayrıca öğrencilerin iş görüşmelerinde deneyim kazanmaları için katılımcılar ile sektör temsilcileri arasında mülakat simülasyonları da yapıldı.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024