6. “TechUP+” başladı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

6. “TechUP+” başladı

6. “TechUP+” başladı
Yayınlama: 27 Aralık 2022 Salı - 1.267
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO) tarafından yürütülen 6. TechUP+ Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Program’ının açılış töreni ANAÇ Kuluçka Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Resül Usul, ARİNKOM TTO Teknoloji Transfer Grup Yöneticisi Orkun Başkan, ARİNKOM TTO Yöneticisi Mehmet Hakan Dağ, programa seçilen girişimci ekipler ve girişimcilik ekosisteminden uzmanlar katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Usul: “Girişimcilik sihirli bir dünya”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Resül Usul: “Girişimcilik dünyası sihirli bir dünya. İşiniz gereği dünyanın her yerine gidip geliyorsunuz.  Dünyanın her yerinde bir rekabet var ve herkes bir şey yapmaya çalışıyor. Hiç kimse boş durmuyor. Herkes kabuğunu kırmaya çalışıyor. Bu rekabetin içinde Anadolu Üniversitesi olarak bizim de olmamız gerekiyor. Bu projenin ne kadar önemli olduğunu şu an daha iyi anlıyorum. Bu kapsamda bütün katılımcılara başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Dağ: “Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz TechUP’larda çok başarılı olduk”

TechUP programının başarılarından bahseden ARİNKOM TTO Yöneticisi Mehmet Hakan Dağ: “ TechUp + programımızın bu yıl altıncısını düzenlemenin heyecanını yaşıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz TechUP’larda çok başarılı olduk. Yaklaşık 10 girişim yatırım aldı. Bu programın desteği ile yine yatırım alan girişimler olacaktır.” dedi.

Orkun Başkan: “TechUP kuluçka hizmetlerini ve desteklerini de sunduğumuz hızlandırıcı bir program

Programın amaçlarından bahseden ARİNKOM TTO Teknoloji Transfer Grup Yöneticisi Orkun Başkan: “TechUP kuluçka hizmetlerini ve desteklerini de sunduğumuz hızlandırıcı bir program. Hızlandırılmış programlar eğitim ve danışmanlık içeren, o şirketlerin büyüme potansiyellerini daha kısa sürede görmelerini sağlayan programlardır. Amacı Eskişehir’de faaliyet gösteren, alanda yenilikçi ve teknolojik bir hizmeti olan, fakat atılım için finansal kaynaklara ve gerekli tecrübeye ulaşmakta zorlanan girişimcilerin büyüme hedeflerinin danışman gözetiminde desteklenmesi ve yatırım yapılabilir hâle gelmesine yardımcı olmaktır.” diye konuştu. 

İstanbul’da yapılacak Demo Day’e (Girişimci-Yatırımcı Buluşması) kadar 4 ay boyunca devam edecek TechUP+’a seçilen projeler ise şunlar oldu:

Fatih Köse – “Yükal.net”: Lojistik sektörüne hizmet verecek web sitesi ve mobil aplikasyondan oluşan çok taraflı dijital bir platform; Aytaç Köse – “Wabi Dijital”: Sugar Realm WEB3 ve Blockchain Tabanlı ikincil market ve dijital varlıkların satışı bulunan Oyun Projesi; Ezgi Yılmaz – “Tayko Pil”: Çevreci ve Uzun ömürlü lityum iyon pil üretimi projesi; Süleyman Güler – “Harby Games”: mobil oyun piyasasında büyük potansiyeli olan Hyper Casual ve Idle kategorilerinde oyun geliştirilmektedir; Kadir Araz -“Tufengineering Savunma”: Silah güvenliği, yetkisiz kullanım ve bunun sonucu doğabilecek yaralanmalara ve ölümleri engelleyen bir teknoloji projesi; Melek Tokgöz – “Biovarius Biyoteknoloji”: Doğal ve yerli bileşenleri son biyoteknolojik yöntemler kullanarak, genel ağız sağlığını desteklemeye yönelik takviye edici gıda formülasyonları geliştirilmesi projesi; Burçak Güler Acar – “Güler Proje”: Motor yanma odası kaçak tespit kiti- araç motorlarının conta kaçağı, silindir kapağı ve motor bloğu çatlaklarının tespitine yönelik motoru açmadan ve gerçek sürüş koşullar ile tespit etme ve motorda oluşabilecek hasarları zamanında tespit etme ve erken tespit ile yüksek motor aksam masraflarının önüne geçmeyi hedefleyen proje.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024