TEV Burslarına Başvurular Devam Ediyor - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

TEV Burslarına Başvurular Devam Ediyor

TEV Burslarına Başvurular Devam Ediyor
Yayınlama: 27 Aralık 2022 Salı - 1.247
A+
A-

TEV Yurt Dışı Yüksek Lisans, Doktora ve Tıpta Üst İhtisas/Araştırma Burslarına Başvurular Devam Ediyor

Türk Eğitim Vakfı (TEV), dünyanın en iyi üniversitelerinde yüksek lisans, doktora ve tıpta üst ihtisas ve araştırma yapmak isteyen gençlerin eğitimlerine katkı sağlamaya devam ediyor. Danimarka’dan Japonya’ya, Singapur’dan İngiltere’ye birçok farklı ülkede çeşitli kurumlarla iş birliği yapan TEV, burslar için başvuruları internet sayfası üzerinden kabul ediyor.

55 yıldır maddi imkânı kısıtlı gençlere fırsat eşitliği sağlayan Türk Eğitim Vakfı (TEV), başarılı ve maddi olanakları sınırlı öğrencileri yurt dışında da destekliyor. Yüksek lisans ve doktora öğrenimi için 10 farklı ülkede iş birliği yaptığı, dünyanın en çok üniversitelerini seçenlere burs imkânı sunan TEV, her yıl yeni seçilen 75-80 bursiyerle birlikte yaklaşık 200 öğrenciye yurt dışında burs desteği veriyor. TEV, yurt dışı burs programlarına başvuruları kabul etmeye başladı. 

Burslara 35 yaşını aşmamış, Türk vatandaşı olan, Türkiye sınırları içinde eğitim veren YÖK’e bağlı üniversitelerden lisans derecesi (minimum 4.0 üzerinden 3.0 veya 100 üzerinden 76.5 not ortalaması) alanlar başvuruyor. Farklı burs programlarında başvuru koşulları değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca bursiyer adayının öğrenime devam edilecek programının gerektirdiği yabancı dili öğrenimini sürdürebilecek düzeyde bilmesi gerekiyor. Burslar için başvuru formlarına ve detaylı bilgilere www.tev.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Singapur’da Fizik Bilimleri, Biyomedikal Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri alanlarında doktora çalışması yapacak gençler için sağlanan TEV-SINGA bursları için başvurular 31 Aralık’ta sona eriyor. Burslara Singapur’da  The Agency for Science, Technology and Research, Nanyang Technological University, National University of Singapore ve Singapore University of Technology and Design’da eğitim alacak gençler başvurabiliyor.

TEV-Dr Orhan Birman Tıp Araştırma Bursu, 2023-2024 akademik yılında ABD ve Batı Avrupa ülkelerinde, Tıp fakültelerinden mezun olmuş ve ülkemizde ihtiyaç duyulan alanlarda uzmanlığını yapan doktorlara veriliyor. Son başvuru tarihi 10 Ocak 2023 olan burs acil tıp, yoğun bakım, pediatri, iç hastalıkları ve anesteziyoloji, halk sağlığı, moleküler tıp, adli toksikoloji, farmakoloji gibi birçok alanda geçerli. 

TEV-IUJ (International University Of Japan) Japonya Yüksek Lisans Bursu’na Uluslararası Yönetim Enstitüsü’nde İşletme ve Dijital Dönüşüm, Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde ise Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Kalkınma, Ekonomi, Kamu Yönetimi ve Kamu Politikası konusunda eğitim alacak gençler 10 Ocak 2023 tarihine kadar başvurabiliyor.

TEV-Garring Vakfı bursu ise Danimarka Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrenimi için bilgisayar sistemleri, elektrik, elektronik haberleşme, deniz ve kıyı, petrol, rüzgâr enerjisi, inşaat, kimya mühendislikleri ile teknik biyokimya ve biyoteknoloji alanlarında veriliyor. Bursun başvuru süresi 20 Ocak 2023’e kadar devam ediyor. 

20 Şubat’a kadar başvuru yapılabilen TEV-TEV UK-Oxford Üniversitesi İngiltere Yüksek Lisans Bursu, Oxford Üniversitesi’nde “Humanities” alanına giren programlardan birinde yüksek lisans yapacak bir gence veriliyor. Burs, 2023-2024 Güz Dönemi’nde Oxford Üniversitesi’nde öğrenimine başlayacak adaylara yönelik.

TEV-TEV UK-Eczacıbaşı-Imperial College London İngiltere Yüksek Lisans Bursu’na Imperial College London’da “Natural Sciences” ve “Engineering fakültelerinde belirlenen bölümlere kabul edilen öğrenciler başvurabiliyor. Bursun başvuru süresi 20 Şubat 2023’e kadar devam ediyor. 

TEV-DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) Almanya Yüksek Lisans Bursu’na dil ve eğitim bilimleri, diş hekimliği, eczacılık, edebiyat, fen bilimleri, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, matematik, mimarlık, mühendislik, sağlık bilimleri, sanat ve tasarım, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, sosyal bilimler, şehir planlama ve bu alanların alt alanlarında eğitim alacak gençler başvurabiliyor. Burstan faydalanabilmek için 2023 Güz Dönemi’nde Almanya’da öğrenime başlamak gerekiyor. Son başvuru tarihi ise 20 Şubat 2023.

TEV-Fransa Büyükelçiliği Fransa Bursu için başvurular 20 Şubat 2023 tarihine kadar devam ediyor. Fransa’da Master1 öğrenimi için tüm alanları kapsayan yüksek lisans bursundan faydalanmak için 2023-2024 Güz Dönemi’nde Fransa’da öğrenime başlamak gerekiyor. 

ABD ve Batı Avrupa ülkelerinde konularında dünya sıralamasında en iyi üniversitelerde yüksek lisans bursları bilgisayar, biyomedikal, elektrik-elektronik, iletişim ve sistem mühendislikleri, temel bilimler, kök hücre, eğitim bilimleri, sosyal bilimler, hukuk, mimarlık, işletme yönetimi, çevre yönetimi, doğal kaynaklar, teknoloji politikası ve yönetimi, sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji kaynakları, tarımsal ve kırsal kalkınma, bitkisel biyoçeşitlilik ve ekosistem korunması, müzik ve resim alanlarında eğitim alan gençlere veriliyor. 2023-2024 Güz Dönemi’nde yurt dışında öğrenimine başlayacak adaylara yönelik bursa 1 Mart 2023 tarihine kadar başvuru yapılabiliyor.

Burs kapsamına giren üniversiteler ise şöyle:

  • ABD için: https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_research_universities_in_the_United_States (bu listede Carnegie Classification R1’e giren okullar).
  • ABD ve Avrupa Bölgesi için: https://www.usnews.com/best-graduate-schools (yüksek lisansta alanına göre en iyi ilk 200 okul arasına girenler.

TEV-FIAT TOFAŞ İtalya Burs Fonu’ndan Politecnico di Milano, Politecnico di Torino, Università di Roma, Università di Bologna, Università di Firenze, Università di Pisa, Università di Torino, Università di Milano, Università degli Studi di Padova, Università di Salerno, Università di Genova’da Makine, Endüstri, Elektrik, Elektronik, Otomotiv, Uçak ve İşletme Mühendisliği alanlarında yüksek lisans eğitimi alanlar faydalanabiliyor. Burs için de başvurular 1 Mart 2023’e kadar kabul ediliyor.

 

 

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 260 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı; okul halen Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024