Meslek Liseliler "Drusilya" Markasıyla Kâğıt Havlu Ve Tuvalet Kâğıdı Üretiyo - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Meslek Liseliler "Drusilya" Markasıyla Kâğıt Havlu Ve Tuvalet Kâğıdı Üretiyo

Meslek Liseliler "Drusilya" Markasıyla Kâğıt Havlu Ve Tuvalet Kâğıdı Üretiyo
Yayınlama: 27 Kasım 2022 Pazar - 1.318
A+
A-

İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek havlu ve tuvalet kağıdı üretim atölyesinde incelemelerde bulundu.

Mesleki eğitimde döner sermaye kapsamında üretimi artırmaya çok önem verildiğinin altını çizen İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, öğrencilerin yaparak öğrenmeleri ve el becerilerini geliştirerek mezun olduktan sonra istihdam edilebilirliklerini arttırmak istediklerine değindi.

Okul müdürü İlhan Özata, kentte kağıt havlu ve tuvalet kağıdı üreterek bir ilke imza attıklarını söyledi.

İstenilen boyutta üretim yapabildiklerini belirten Özata, üretime katılan alan şefine, öğretmen ve öğrencilere döner sermaye üzerinden pay verildiğini dile getirdi.

"Eskişehir'deki talebi karşılayacağımıza inanıyoruz"

Eskişehir'in Orta Çağ'daki isminden de esinlenerek "Drusilya" markasıyla üretim yaptıklarını anlatan Özata, bu adın hem kenti temsil ettiğini hem de temizliği vurguladığını ifade etti.

Özata, şunları kaydetti:

Okulda Matbaa Teknolojileri Alanı'nda eğitim gören 100 öğrenci, eğitim öğretim yılının başında okula alınan kâğıt makinesi sayesinde 4 öğretmenleriyle birlikte üretime başladı.

Haftada 3 ton kâğıt havlu ve tuvalet kâğıdı üreten meslek liselilerin ürünleri, döner sermaye aracılığıyla bazı kurum ve kuruluşlarla talep eden velilere satılıyor.

"Eskişehir'deki talebi karşılayacağımıza inanıyoruz. Bundan sonra da ürünlerimizi çeşitlendirmek istiyoruz. Z havlu, katlanabilir 4 kat havlu gibi ürünlerin yanı sıra gelecekte defter, ders kitabı ve kaynak kitap basımı yapmayı hedefliyoruz. Eskişehir'de yapılan ortak sınavların kitapçıklarını ve cevap anahtarının bulunduğu kâğıtları basmayı planlıyoruz. Okullarda kullanılan karne, yoklama fişi, sınıf defteri gibi evrak üretimini de yapmak istiyoruz. Matbaacılık alanında iyi yerlere gelmek istiyoruz."

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024