Açıköğretim’de canlı dersler başladı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

Açıköğretim’de canlı dersler başladı

Açıköğretim’de canlı dersler başladı
Yayınlama: 15 Kasım 2022 Salı - 1.187
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine kayıtlı öğrencilerin, kayıtlı oldukları derslere internet üzerinden eş zamanlı katılabilmesine imkan sağlayan canlı dersler, 31 Ekim Pazartesi günü başladı. Alanında uzman öğretim elemanları tarafından gerçekleştirilen canlı yayınlara katılan öğrenciler, ilgili haftanın konusunu izlerken dersin öğretim elemanına soru da sorabiliyor. Anadolum eKampüs Sistemine (ekampus.anadolu.edu.tr) giriş yapıldıktan sonra ilgili dersin sayfasından ulaşılabilen canlı dersler, öğrenciler ve öğretim elemanları arasında etkileşimi sağlayarak derslerden en yüksek düzeyde verim alınmasını amaçlanıyor.

Sistemde 517 canlı ders, 506 öğretim üyesi ve 65 moderatör bulunuyor

Canlı dersler, açık sistem öğrencilerinin ilgili dersi alan uzmanından dinleyerek daha rahat anlamalarını sağlamak amacı ile eşzamanlı olarak sanal sınıf ortamında gerçekleştiriliyor. 45-60 dakika uzunluğunda olan canlı derslerde alan uzmanı tarafından bir sunu aracılığıyla ünite içeriği anlatılıyor. Öğrenciler örgün sistemde olduğu gibi bir ders programı dahilinde canlı derslerine sanal sınıf üzerinden katılıp  soru sorabiliyor.

Hafta içi 16:00 ile 23:00 saatleri arasında gerçekleştirilen 517 canlı derse, 506 öğretim üyesi ve 65 moderatör destek veriyor. Sistemdeki tüm aktif dersleri kapsayan canlı ders etkinlikleri 12 hafta boyunca 400 kişilik sanal sınıflarda sürdürülecek. 15 Kasım 2022 tarihinden itibaren 8 hafta boyunca Azerbaycan Programlarında da 15 derste 10:00 ile 16:00 saatleri arasında canlı ders etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Canlı derslere katılım

Canlı derslere katılabilmek için öncelikle o derse kayıtlı olmak gerekiyor. http://ekampus.anadolu.edu.tr web adresinde kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açın. Gelen sayfada, “Canlı Ders Takvimine” tıklayın. Karşınıza gelecek sayfada hangi dersin, hangi gün yapılacağı bilgisi yer alıyor. Dersin yapılacağı gün ve saatte dersin karşısındaki “Gir” bağlantısına tıklayın. Karşınıza çıkan sayfadaki yönergeleri takip ederek canlı derse katılabilirsiniz. Katılamadığınız canlı derslerin kayıtları da yayınlanıyor. Öğrenciler derslere eş zamanlı olarak katılabiliyor, katılamadığı derslerin kayıtlarını Anadolum eKampüs’te Canlı Ders Kayıtları bağlantısından izleyebiliyor.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024