ESTÜ Öğrencilerinden III. AMORF Proje ve Tasarım Yarışması Başarısı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ Öğrencilerinden III. AMORF Proje ve Tasarım Yarışması Başarısı

ESTÜ Öğrencilerinden III. AMORF Proje ve Tasarım Yarışması Başarısı
Yayınlama: 8 Kasım 2022 Salı - 1.084
A+
A-

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğrencilerinden III. AMORF Proje ve Tasarım Yarışması Başarısı

Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin Ticaret Bakanlığı desteğiyle bu sene “Taşa Sanat Kat” mottosuyla üçüncüsünü düzenlediği AMORF Proje ve Tasarım Yarışması Ödül Töreni, bu yıl UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Efes Antik Kenti’nde gerçekleştirildi. AMORF Tasarım Yarışması Ödül Töreni yanında, “Doğal Taş Gala Gecesi Efes’ 22” temasıyla kapsamı genişletilen gecede, 7 kategoride en fazla ihracat yapan 35 firmaya farklı kategorilerde “İhracat Başarı Ödülleri” verilirken “Profesyonel”, “Öğrenci” ve “Sınırsız” olmak üzere 3 farklı alanda toplam 6 adet projeye farklı derecelerde Amorf Tasarım Ödülleri” verildi.

Jüri üyeleri arasında birçok başarılı mimar, küratör ve tasarımcının bulunduğu III. AMORF Proje ve Tasarım Yarışması'nda “Öğrenci Kategorisi 1.'lik Ödülünü”, ‘Cadenza Acoustic Panels & System' adlı tasarımıyla üniversitemiz Mimarlık Bölümü lisans öğrencisi Efe Yıldırım aldı. Akustik ortamın insan konforu, sağlığı ve psikolojisi üzerindeki öneminin vurgulandığı tasarımda; doğal malzeme kullanımı, sürdürülebilirlik, parametrik tasarım ve akıllı bina sistemleri gibi birçok yaklaşım, jüri üyelerinin ve önde gelen ihracatçıların takdirini kazandı.

“Öğrenci Kategorisi 3.'lük Ödülünü” ise üniversitemiz Endüstriyel Tasarım Bölümü yüksek lisans öğrencisi Ekin Yüksel mermer atıkların geri değerlendirilmesi ve popülerleşen iyi oluş kültürüne tütsülük gibi basit bir ürün ile temas etmeyi hedeflediği Sentire projesi ile aldı.

 

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024