32. Özel Eğitim Kongresi Düzenlendi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Eğitim

32. Özel Eğitim Kongresi Düzenlendi

32. Özel Eğitim Kongresi Düzenlendi
Yayınlama: 8 Kasım 2022 Salı - 915
A+
A-

Her yıl düzenlenen Ulusal Özel Eğitim Kongresi bu yıl 32. kez düzenlendi. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ve Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (GUZEM) iş birliği ile düzenlenen 32. Ulusal Özel Eğitim Kongresi, 2-4 Kasım 2022 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Türkiye'de özel eğitim alanının öncülerinden biri olan Doç. Dr. Mitat Enç'in anısına yapılan bilimsel etkinlik, Mimar Kemaleddin Salonu'nda düzenlendi. Kongreye Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel Gelişli ve Prof. Dr. Fazlı Polat, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necdet Karasu, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdür Vekili Cemal Özdemir, Gazi Üniversitesi Öğrenme Gelişim Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin (ÖGEM) Kurucusu Prof. Dr. Ayşegül Ataman ve ÖGEM Müdürü Prof. Dr. Rüya Özmen'in yanı sıra akademisyenler ve katılımcılar katıldı.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak iki proje ile 32. Ulusal Özel Eğitim Kongresinde yer aldık.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Eskişehir Valiliği himayelerinde Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Sanayi Odası ortaklığında "Sosyal Kooperatifimizle Çalışma Yaşamındayız: Zihin Yetersizliği Olan Gençlerin İstihdamının Desteklenmesi" adlı projemizin sunumu gerçekleştirildi.

Diğer projemiz ise Anadolu Üniversitesinin yürütücü olduğu, Eskişehir Valiliği, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Down Sendromu Derneği ile İtalya, İspanya ve Avusturya'dan ortakların olduğu "EFIL-Employment For Independent Life- Bağımsız Yaşam İçin İstihdam" Ka204 Yetişkin Eğitim Stratejik Ortaklıklar Projesi idi. Sunum Prof. Dr. Atilla Cavkaytar tarafından gerçekleştirildi.

Kongrede müdürlüğümüz ARGE proje uzmanı, Kadir Kılıç ve Ebru Söğüt tarafından iki projeye ait proje çıktıları kongre katılımcılarıyla paylaşılarak projelerin yaygınlaştırma çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024