Son 1 haftada 36 terörist etkisiz hâle getirildi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Polis

Son 1 haftada 36 terörist etkisiz hâle getirildi

Son 1 haftada 36 terörist etkisiz hâle getirildi
Yayınlama: 8 Mart 2024 Cuma - 5.713
A+
A-

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetlerine ilişkin Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Basın ve Halka İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda şu bilgiler paylaşıldı:

SON 1 HAFTADA 36 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Öncelikle üstlenmiş oldukları çok yönlü sorumluluklar ve örnek teşkil eden başarılarla hayatımızın her alanında öncü bir rol üstlenen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü şimdiden kutluyor, tüm kadınlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.

Kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil;

* Son bir haftada 36,

* 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise, 204’ü Irak’ın, 315’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 519 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. 

Devam eden operasyonlar ve arama-tarama faaliyetleri kapsamında, son olarak Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde tespit edilen sığınakta teröristlere ait çok sayıda havan mühimmatı ele geçirilmiştir.

Suriye’de;

* Harekât alanlarımızda oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik devam eden taciz ve saldırı girişimlerine gerekli karşılık verilmekte,

* İstikrarın sürdürülmesi için gerekli tüm tedbirler alınmakta,

- Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşlerinin sağlanması amacıyla çalışmalara da devam edilmektedir.

HUDUTLARDA MÜCADELE SÜRÜYOR

Teknolojik vasıtalarla desteklenmiş, fiziki güvenlik tedbirleri ile korunan hudutlarımızda alınan dinamik ve çok yönlü etkin tedbirler sayesinde;

* Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 161 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 11’i terör örgütü mensubudur. 1.571 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.

- Böylelikle 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 1.609’a yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 31 bin 586 olmuştur.

GAZZE’YE YÖNELİK YARDIMLAR SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; ikili ilişkiler ve uluslararası misyonlar kapsamında farklı coğrafyalarda başarıyla görev yapmaya, dost ve müttefik ülkelerin haklı davalarına destek olmaya, bölgesel ve küresel barış ve istikrara önemli katkılarda bulunmaya devam etmektedir.

Bu vesileyle dost ve kardeş ülke Bosna Hersek’in Bağımsızlık Günü'nü bir kez daha kutluyoruz.

İsrail, bugüne kadar gerçekleştirdiği katliamlarına bir yenisini ekleyerek, Nabulsi meydanında yardım kuyruğundaki masum sivilleri hedef almıştır. İsrail, masum Filistin halkına yönelik insanlıktan ve vicdandan yoksun bu saldırılara derhâl son vermelidir. Tüm dünya yaşanan bu zulmün küresel bir felakete dönüşebileceğini görmelidir. Gazze’de artarak yaşanan bu trajedilerin bir an önce son bulması için bir kez daha uluslararası toplumu, yaşanan vahşeti durdurmaya çağırıyoruz.

Gazze’de koşulsuz ve kalıcı ateşkes ilan edilmesi kaçınılmazdır. Temennimiz, ateşkes ve barışa giden, akan kanın durması için sarf edilen tüm gayretlerin gösterilmeye devam edilmesidir.

Ülkemizin Gazze’ye yönelik insani yardımları kapsamında ilgili kurumlarla koordineli olarak;

* 4 Mart 2024’te bir A400M uçağımız ile 8,3 ton tıbbi malzeme daha bölgeye ulaştırılmıştır.

* Gazze için bugüne kadar Hava Kuvvetlerimize ait 19 uçakla 250 tona yakın insani yardım malzemesi bölgeye sevk edilmiştir.

- 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’na katılan Sayın Bakanımız, Libya Millî Birlik Hükümeti Başbakanı ve IKBY Başkanı ile ikili görüşmeler gerçekleştirmiş, Sayın Cumhurbaşkanımızın; Cibuti, Madagaskar ve Somali Cumhurbaşkanları, Esvatini Kralı ve Macaristan Başbakanı ile yaptığı görüşmelere refakat etmiştir.

Ayrıca Sayın Bakanımız,

* 4 Mart 2024’te Sayın Genelkurmay Başkanımızın davetlisi olarak ülkemizde bulunan Gambiya Genelkurmay Başkanı’nı,

* 5 Mart 2024’te ise Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı’nı kabul etmiş,

* Resmî davetlisi olarak Ankara’ya gelen İtalya Savunma Bakanı ile 5 Mart’ta, Azerbaycan Savunma Bakanı ile 6 Mart’ta ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularının ele alındığı görüşmeler gerçekleştirmiştir.

TSK EĞİTİM VE TATBİKATLARA DEVAM EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, hâlihazırda yürüttüğü tüm operasyonları ve görevleri ile eş zamanlı olarak personelinin niteliklerini geliştirmek amacıyla eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürmektedir.

Bu kapsamda,

Katar Özel Kuvvetleri ile komando birliklerimizin katıldığı Al Hares Al Mane 2024 (Yenilmez Muhafız) Tatbikatı Katar’da başarıyla icra edilmiştir.

* Steadfast Defender 2024 kapsamındaki Brillant Jump, Dragon ve Cobra ile

* Orta Akdeniz’de Dynamic Manta,

* Ege Denizi’nde Ariadne,

* Fransa’da Loyal Leda tatbikatlarına katılım sağlanmaktadır.

  Yine Isparta’da Türkiye-Pakistan arasında Cinnah-2024,

* Ağrı, Kars, Iğdır ve Tatvan’da ise Kış 2024 tatbikatları icra edilmektedir.

  4-10 Mart 2024 tarihleri arasında Batum/Gürcistan’a liman ziyareti gerçekleştiren TCG YILDIRIM fırkateynimiz; aynı zamanda Gürcistan Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı gemilerle eğitim icra etmektedir.

Ayrıca;

* Fransa Deniz Kuvvetlerine ait PROVENCE gemisi tarafından 2-5 Mart 2024 tarihleri arasında Aksaz’a liman ziyareti gerçekleştirilmiştir.

* Arnavutluk Deniz Kuvvetlerine ait LISSUS gemisi tarafından ise 5-8 Mart 2024 tarihleri arasında İzmir’e liman ziyareti icra edilmektedir.

* Yine Endonezya Deniz Kuvvetlerine ait DIPONEGORO korvetinin 7-11 Mart 2024 tarihleri arasında Mersin’e, Almanya Deniz Kuvvetlerine ait GROMITZ mayın avlama gemisinin de 9-12 Mart 2024 tarihleri arasında Sarayburnu/İstanbul’a liman ziyareti yapması planlanmaktadır.

Diğer yandan, 8 Mart 2024’te TCG NUSRET müze gemimiz tarafından Erenköy Koyu’nda ilk kadın amiralimiz ile Millî Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu kadın öğrencilerinin katılımıyla “Tarihî Mayınlamayı Anma Töreni ve Seyri” icra edilecektir.

Ayrıca Türkiye Yarı Maraton Ligi 1’inci Kademe Müsabakası'nda 1’inci olan TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımımızı ve derece elde eden sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyoruz.

BAHA’NIN VE M60 T TANKININ KABUL FAALİYETLERİ TAMAMLANDI

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; ulaştığı seviye ve gelecek hedefleri ile tüm dünyada adından söz ettiren yerli ve millî savunma sanayi ürünlerimizle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kara, deniz, hava, siber ve elektronik harp alanlarındaki etkinlik ve caydırıcılığı daha da artmaktadır.

Bu kapsamda,

Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca; muhtelif miktarda, Bulut Altı İnsansız Hava Aracı (BAHA) ile modernizasyon faaliyeti tamamlanan M60 T tankının muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır.

Ayrıca kuruluşundan bugüne kadar ülkemizin ve ordumuzun gücüne güç katan çalışmalarıyla bizleri gururlandıran OYAK’ın 63’üncü kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyoruz.

UZMAN ERBAŞ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Personel ve askerî öğrenci alım/temin faaliyetlerimiz de planlandığı şekilde devam etmektedir.

Bu kapsamda, 1 Mart 2024’te başlayan Millî Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında istihdam edilmek üzere 2024 Yılı Teknik Sınıflarda Uzman Erbaş Başvuruları 17 Mart 2024’e kadar devam edecektir.

Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 3 Mart’ta gerçekleştirilmiştir. Başarılı olacak adaylara müteakip aşamalarla ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

Sonuç olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimiz;

* Terörle mücadeleden hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasına,

* Mavi ve Gök Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasından uluslararası barış ve istikrara katkı sunmaya kadar, üstlendiği tüm görevleri başarıyla yerine getirmeye azim ve kararlılıkla devam edecektir.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024