Kızılay Aşevlerinin Ocakları İhtiyaç Sahipleri İçin Yanıyor - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Yaşam

Kızılay Aşevlerinin Ocakları İhtiyaç Sahipleri İçin Yanıyor

Kızılay Aşevlerinin Ocakları İhtiyaç Sahipleri İçin Yanıyor
Yayınlama: 21 Mart 2024 Perşembe - 1.353
A+
A-

Ramazan yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam eden Kızılay, Türkiye genelindeki ocakları hiç sönmeyen aşevleriyle de hijyenik ortamlarda, besin değeri yüksek gıda malzemelerinden hazırlanan iftarlık ve sahurluk sıcak yemek desteği veriyor.
 
Yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofrasına aşevlerinde hazırladığı sıcak yemekleri taşıyan Kızılay, Ramazan’da da günlük 80 binin üzerinde öğünlük sıcak yemek ulaştırıyor. Yardımseverlerin aşevlerine bağışlarıyla destek olabileceklerini belirten Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 105 yıldır sıcak yemeğin dağıtıldığı Dr. Cevat Naki Akkerman Aşevi'nde olduğu gibi ülke genelindeki şubelerine bağlı 42 Kızılay aşevinde de ihtiyaç sahipleri için yılın her günü yemek piştiğini aktardı. Evinden çıkamayan ihtiyaç sahiplerine de gönüllüler aracılığıyla yemekleri ulaştırdıklarını bildiren Yılmaz, toplumun dayanışması sayesinde tüm aşevlerinde kazanların kaynamaya devam edeceğini söyledi.
 
Otomasyon Sistemiyle İhtiyacı Karşılamada Kolaylık
 
Dağıtımların koordinasyonunun geliştirilmesi kapsamında çalışmalar yürüten Kızılay, yeni bir sistemi daha hayata geçirdi. Pilot uygulamanın Kızılay Ankara Dr. Cevat Naki Akkerman Aşevi'nde başlatıldığını aktaran Genel Başkan Yılmaz, Türkiye genelindeki Kızılay aşevlerinde aşevi otomasyon programını devreye almaya hazırlandıklarını bildirdi. Yılmaz, “İhtiyaç sahiplerinin kimlik kartlarına, yabancıysa, kimlik kartı yoksa bizim verdiğimiz bir karta o kişilerin bilgileri tanımlanıyor. Buradan, gelen faydalanıcıların kaç kişi olduğu, ne kadarlık yemeğe ihtiyaçları olduğu tanımlanıyor ve onu okutup turnikeden geçtikleri zaman ne kadar yemek verileceğini de biz görmüş oluyoruz.” dedi.
 
Aşevlerine destek olmak isteyenler 90 TL öğün bedelinin katları olacak şekilde katkı sunabiliyor. Tüm operatörlerden 1877’ye FİTRE, FİDYE, İFTAR ve SAHUR kelimelerinden birini yazarak 130 TL’lik bağış yapabiliyor.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024