ABD’nin katliamdaki rolüyle ilgili bilgilere ulaştığı iddia edildi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Yaşam

ABD’nin katliamdaki rolüyle ilgili bilgilere ulaştığı iddia edildi

ABD’nin katliamdaki rolüyle ilgili bilgilere ulaştığı iddia edildi
Yayınlama: 28 Şubat 2024 Çarşamba - 1.957
A+
A-

New York Post'un iddiasına göre Gazze için kendini yakan Bushnell ABD'nin sır gibi sakladığı gizli belgeleri gördü.

BD'nin başkenti Washington DC'de, Gazzeli sivil kayıplar ile Amerikan yönetiminin Gazze'de izlediği siyaseti ve İsrail'e verdiği koşulsuz desteği protesto etmek için kendini ateşe veren ve hastanede yaşamını yitiren ABD askeri Aaron Bushnell hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

ASKERİ İSTİHBARATA ULAŞAN GİZLİ YETKİSİ VARDI

 İddialara göre 25 yaşındaki Bushnell askeri istihbarat verileri için "çok gizli yetkiye" sahipti.

Bushnell'in arkadaşının iddialarına yer veren New York Post Bushnell'in ABD'nin soykırımdaki rolünün detaylarını öğrendiğini aktardı.

'Onun asıl işi istihbarat verilerinin işlenmesini içeriyor. İşlediği şeylerin bir kısmı İsrail'in Gazze çatışmasıyla ilgiliydi' diyen arkadaşı, İsrail'in Gazze'de Hamas'a karşı yürüttüğü savaşa atıfta bulunarak, 'Bana söylediği şeylerden biri, ABD ordusunun Filistin'de yaşanan soykırımlara karıştığıydı. Bana, karada birliklerimizin bulunduğunu ve çok sayıda Filistinliyi öldürdüklerini söyledi' dedi.

NEW YORK'TA ANILDI

Aralarında Yahudilerin de bulunduğu yüzlerce kişi, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde Gazze'deki 'soykırıma ortak olmayacağını' söyleyerek kendini yakan ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell'i anmak için New York kentindeki dünyaca ünlü Times Meydanı'nda toplandı. Yağmura rağmen Times Meydanı'na pankartlar ve Filistin bayraklarıyla gelen vatandaşlar, Bushnell ve Gazze'de öldürülenler için çiçekler bırakarak, mum yaktı.

haber7



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024