Kurt: “Kadınların güçlenmesi ve haklarının korunması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Kurt: “Kadınların güçlenmesi ve haklarının korunması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Kurt: “Kadınların güçlenmesi ve haklarının korunması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”
Yayınlama: 7 Mart 2024 Perşembe - 3.844
A+
A-

Kazım Kurt kadın muhtarı darp ettiği için iki kez ceza alan özel kalem müdürü Şenol Durur'u tüm gelen tepkilere rağmen belediyede görevi başında tutmaya devam ediyor. Yaptığı her etkinlikte ise ister istemez akla gelen bu olayla ise tüm yapılanlara gölge düşürmeye devam ediyor. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında 8 Mart’ın, Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilan edilmesinin üzerinden 150 yılı aşkın bir süre geçtiğine dikkat çeken Başkan Kurt, dünyanın dört bir yanında, kadına yönelik her türlü şiddet, haksız ve hukuksuz uygulamalar ve çalışma hayatındaki ayrımcılığın hala devam ettiğini vurguladı.

Başkan Kurt, mesajında şu sözlere yer verdi: “Geçinmenin zorlaştığı, barınmanın, ısınmanın, giyinmenin, hatta karın doyurmanın imkansızlaştığı bu yıl, kadınların sırtındaki yük daha da attı. Güvenceli çalışma hayal oldu, ücretler açlık sınırına çekildi, temel gıda maddeleri başta olmak üzere her şeye art arda zam geldi. Haklar tek tek gasp edilirken, şiddet kadın yaşamının her zerresini sardı. Emekçi kadınların mücadelesi 150 yıl önceki mücadelenin bıraktığı miras ve kararlılıkla devam diyor. Sadece burada değil dünyanın her yerinde kadınlar taleplerini ortaklaştırıp yükseltmenin yol ve yöntemlerini arayıp çoğaltıyor, şiddetten uzak, eşit ve sömürüsüz bir hayat hayalinin gerçekleşmesi için örgütleniyor, örgütlüyor, yan yana geliyor ve hesap soruyor. Demokrasi, özgürlük, eşitlik ve barış isteyen kadınların seslerini boğmak hiçbir zaman mümkün olamamıştır, olamayacaktır da. Hükümetin kadını yok eden ve yok sayan politikaları kadınları susturamadı. Kadınlar, ‘Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz!’ demeye devam ediyor. Kadınlar, iş yerinde, sokakta, mahallede yan yana gelinen her yerde bir araya gelecektir ve daha yaşanılır bir dünya için sahip oldukları gücü açığa çıkaracaktır. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, pek çok hakkı kanunlara dayandırarak veren ve bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olan Atatürk'ün izinde: ‘Hiçbir kadını hor görmeden, ötekileştirmeden, dini, dili, ırkı, inancı ne olursa olsun başımıza taç edeceğiz. Kadına şiddeti ve cinsiyet ayrımcılığını ayaklarımızın altına alarak aydınlık yarınlara birlikte yürüyeceğiz.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadınların toplumun her alanında gösterdikleri katkıları

ve kazanımları hatırlatmak için önemli bir fırsat sunuyor. Kadınlarımızın emekleri ve fedakarlıkları, toplumumuzun temel taşlarından birini oluşturuyor. Türkiye 2024 yılı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü,  31 Mart Yerel Seçimleri arifesinde geçiriyor. 31 Mart günü sandığa gidecek tüm kadınlar,  oy kullanırken,  gasp edilen hakları ve bir türlü önlenmeyen kadına yönelik şiddeti ve yürürlükten kaldırılan İstanbul Sözleşmesini, evlerinde kaynatamadıkları tencerelerini düşünmeli ve ona göre oy kullanmalıdır. Her seçimde olduğu gibi bu seçimin de kazandıranı kadınlar olacaktır. Odunpazarı Belediyesi olarak, kadınların güçlenmesi ve haklarının korunması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Eşitlik, adalet ve insan hakları temelinde bir toplum inşa etmek için kadınlarla birlikte mücadele edecek ve onlarla yürüyeceğiz.

Unutulmamalıdır ki; 8 Mart, kadınların yaşadığı tüm bu sorunların aşılmasında kutlama değil, mücadele günüdür. 8 Mart’ın tüm dünya kadınlarına eşit haklar ve özgürlükler getirmesi dileğiyle. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüzü kutluyor, hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.”



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024