CHP ve AYM milyonlarca memuru mağdur etti! Protesto ediyoruz - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

CHP ve AYM milyonlarca memuru mağdur etti! Protesto ediyoruz

CHP ve AYM milyonlarca memuru mağdur etti! Protesto ediyoruz
Yayınlama: 7 Mart 2024 Perşembe - 5.216
A+
A-

CHP'nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi'nin "toplu sözleşme ikramiyesi"ni iptal etmesi kararına büyük tepki var! Memur Sen Eskişehir İl Temsilcisi İbrahim Akar da, yaptığı açıklama ile karara tepki göstererek, yarın CHP Genel Merkezi önünde protesto gösterisi yapılacağını duyurdu.

Memur-Sen Eskişehir İl Temsilcisi  İbrahim Akar; 2 milyonu aşkın memurun faydalandığı, Memur-Sen’in toplu sözleşme kazanımı olan “Toplu Sözleşme İkramiyesi” kazanımı iptal edilmesi talebiyle Chp tarafından Anayasa Mahkemesine taşınmış idi.

AYM kararını vermiş ve toplu sözleşmenin ilgili maddesini iptal etmiştir

AYM’nin bu iptal kararı neticesinde memurun aylık 538₺ olan Toplu Sözleşme İkramiyesi gelirinin 345₺’si memurun elinden alınmıştır.

Emekçinin pazarlık gücünü artıran, örgütlenmeyi ödüllendiren Toplu Sözleşme İkramiyesi, CHP’nin başvurusu doğrultusunda AYM’nin kararıyla ortadan kaldırılması bir hukuk garabetidir.

Anayasa Mahkemesi çağın gerisinde kalmış ve kamu görevlilerinin mağdur olmasına sebebiyet vermiştir.

Bu durum sonrası 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununda köklü değişikliklere gidilmesi elzem ve zaruri bir durum olmuştur.

Bu konuda gerekli adımlar gecikmeden atılmalı ve milyonlarca memurun oluşan bu mağduriyeti ortadan kaldırılmalıdır.

Milyonlarca memurun mağdur olmasına vesile olan Chp’nin Genel Merkez binası önünde yarın saat 11.00’de Memur-Sen Genel Merkezimiz tarafından bir protesto yapılacaktır.

Bu konuda gelişmeleri bizlerin ve sendikamızın sosyal medya hesapları üzerinden takip etmeniz, paylaşımlarımıza beğeni ve destekte bulunmanız tüm kamu çalışanları için verdiğimiz örgütlü emek mücadelesi adına kıymetli bir önem taşımaktadır.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024