ESKİ sosyal medya da yayılan o broşür ile ilgili açıklama yaptı - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

ESKİ sosyal medya da yayılan o broşür ile ilgili açıklama yaptı

ESKİ sosyal medya da yayılan o broşür ile ilgili açıklama yaptı
Yayınlama: 26 Şubat 2024 Pazartesi - 5.679
A+
A-

Eskişehir'de son dönemde şebeke suyu ile ilgili haberler ve konuşulanlardan sonra 2021 yılında yayınlanan ALO KALABAK tarafından dağıtıldığı iddia edilen el ilanları ile ilgili ESKİ bugün bir açıklama yaparak sahte olduğunu iddia etti. 

Eskişehir'de 2020 yılında yaşanan "Tarihi Geçmiş Damacana Skandalı" olayından sonra yayınlandığı ortaya çıkan el ilanı ile ilgili olarak bilgisine danıştığımız Su sakası, Alo Kalabak şirketinin eski yönetimi tarafından ilanlar dağıtıldığını doğruladı. Ancak elinde aynı ilandan olmadığını ilan üzerindeki yazıların ne olduğunu tam olarak hatırlamadığını söyledi. Ancak Damaca Skandalı sonrasında Kalabak suyu satışlarında büyük bir düşüş yaşadıklarını ve o dönem satışları artırmak için çeşitli reklam çalışmaları yapıldığını da ifade eden su sakası, geçen onca yıla rağmen o skandal öncesindeki su satışlarına hala yakalayamadıklarını ifade etti. 

Eskişehirlilerin hatırlayacağını üzerine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kalabak Su işletmesi tarafından 14 yıl boyunca tarihi geçmiş damacanaların kullanıldığının ortaya çıkmasından sonra uzun bir süre Kalabak Suyu dağıtımı yapılamamış ve sonrasında da Kalabak Suyundaki Damacana Skaldalı sonrası dönemin ESKİ genel müdürü istifa etmiş ve sonrasında da soruşturma açılmıştı. 

Damacana skandalı sonrasında tarihi geçmiş damacanaların toplatılması ile sistemde ihalelerdel alındığı ve tarihi uygun olan damacanalara da ulaşılamaması sonrasında yeni damacanalar gelene kadar uzun süre Kalabak Su dağıtımı yapılamamıştı. Bu süreç içerisinde Eskişehirlilerin bir bölümü içme suyu ihtiyaçları için farklı yöntemler bulmak zorunda kalmışlardı. 

Bilgisini aldığımız Saka da o dönem satışların ciddi anlamda düştüğünü ve geçen süreç içinde aynı satış rakamlarına asla tekrar ulaşamadıklarını ifade etti. 

Söz konusu broşürün de bu dönemden sonra ortaya çıkması konusunda da satışları tekrar artırmak için bu ifadeler kullanılmış olabilir şeklinde yorumlayan saka geçen yıllara rağmen hala sakaların eski satış rakamlarını yakalayamadıklarının altını çizdi.

ESKİ tarafından yapılan açıklama ise şöyle:

KAMUOYUNUN DİKKATİNE! 

    “Bazı sosyal medya sayfalarında Alo Kalabak tanıtım broşürü gibi gösterilen ve içeriğindeki içme suyu ile ilgili gerçek dışı ifadeler yer alan broşür tamamen sahte bir broşürdür.

    Yaklaşık 3 yıl önce de kimler tarafından basıldığı ve dağıtıldığı belli olmayan bu broşür ile ilgili hukuki işlemler başlatılmış ve gereği yapılmıştır. Vatandaşlarımızın da hatırlayacağı gibi mahallelerimize Kalabak su dağıtımı yapan sakalar da el ilanları dağıtarak bu broşürlerin sahte ve gerçeği yansıtmadığını bildirmiştir.

     Son günlerde Eskişehirli vatandaşlarımızı yanıltmaya ve yanlış bilgi vermeye çalışanlar, gerçekle hiçbir ilgisi olmayan bu broşürü tekrar gündeme getirerek içme suyumuz üzerinden karalama kampanyası yapmaktadır.

    ESKİ Genel Müdürlüğü, halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli olacak şekilde alenen yaymak suçundan dolayı Eskişehir Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur.

 Kamuoyuna duyurulur.” 

 

 

 

Damacana Skandalı YİNE ULUSAL MEDYADA



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024