Eskişehir’de Araç Sayısı Artmaya Devam Ediyor - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Eskişehir’de Araç Sayısı Artmaya Devam Ediyor

Eskişehir’de Araç Sayısı Artmaya Devam Ediyor
Yayınlama: 22 Şubat 2023 Çarşamba - 1.713
A+
A-

Eskişehir'deki araç sayısı artışı devam ediyor. Tüik tarafından açıklanan en son verilere göre Eskişehir'deki kayıtlı araç sayısı 320 bini geçerek 320 bin 31 oldu.

Araç artışıyla paralel şehirde yaşanan otopark sorunu ve trafik sorunuyla beraber araç muaye istasyonu Tüvtürk'te yaşanan sıkıntılar da artmaya devam ediyor. Maalesef şehir ile ilgili üst kurum olan ve bu konuda tedbir alarak projeler geliştirmesi gereken Eskişehir Büyükşehir Belediye bu durum ile ilgili kontrolü yitirmiş gibi görünüyor. Kalıcı ve net çözümler yerine deneme yanılma şeklinde bir tarz uygulayan Büyükşehir belediyesinin bu konuda bir çözüm üretme gibi bir girişimi yakın zamanda olacak gibi görünmüyor.

Bunun yanında araç sayiplerinin bir bölümünün yılda bir, bir bölümünün ise iki yılda bir kullandığı araç muayene istasyonu ise şuan ihtiyaçlara yanıt veremiyor. Daha önce de gündeme gelen bu konuda yeni bir istasyon açılması sözü verilmesine rağmen hala bu konuda bir adım atılmaması bu konuda duyarsızlığı gösteriyor.

Son verilere göre Türkiye genelinde, Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Ocak ayı sonu itibarıyla 26 milyon 640 bin 971 oldu

Ocak ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı taşıtların %53,9'unu otomobil, %16,1'ini kamyonet, %15,7'sini motosiklet, %7,9'unu traktör, %3,5'ini kamyon, %1,8'ini minibüs, %0,8'ini otobüs ve %0,3'ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024